Drivers news

Wijsman beleeft Jack's Racing Day op Assen met grote glimlach!

15:33 23-08-2022

Assen –  Tijdens de Jacks Racing Day op het TT-circuit van Assen heeft Cees Wijsman twee wedstrijden gereden met zijn BMW M6 GT3. Een geweldige ervaring om ten overstaan van zoveel fans zijn geliefde hobby te kunnen uitoefenen en iedereen te laten genieten van de prachtige potente racewagen.

Begin augustus is het TT-circuit van Assen steevast het toneel van het grootste gecombineerde kart-, motor- en autosportevenement van de Benelux. De Supercar Challenge waar Cees Wijsman met de BMW M6 GT3 uitkomt, maar ook onderdeel uit van het evenement. Vrijdag in de trainingen kwam hij lekker in zijn ritme, waarmee hij flink aan vertrouwen won.

Tegen de avond reed Cees op zaterdag zijn eerste wedstrijd. Stonden zijn eerste races in de klasse nog alleen in het teken van plezier hebben, op Assen kon hij ook het gevecht aan gaan. Helaas zou het een gevecht worden waar Cees ongeschonden uit de strijd zou komen. Met de M6 GT3 reed hij het gat naar de Radical RXC dicht en Cees positioneerde zich goed om een knappe inhaal actie te plaatsen. Op dat moment brak de BMW uit en spinde Cees van het Drentse asfalt. “Natuurlijk is het een domper. Het begin ging zo lekker en als ik die Radical te grazen zou kunnen nemen, zou ik naar Peter (Posavac) kunnen rijden in zijn BMW Z4 GT3. Dan gaat het echt ergens over,” vertelde Cees. Bij zijn spin beschadigde hij zijn banden en besloot een extra pitstop te maken, zodat het team de wagen een keer extra kon inspecteren. Zijn weg kon hij wel vervolgen, maar de wegligging was verre van ideaal. “De rest van de race was een kwestie van uitrijden. Ik had op meer strijd gehoopt, maar toch kon ik onderweg genieten!”

Zondag gaf het team van Red Bull Racing een demonstratie met een F1-bolide met aan het stuur David Coulthard. Direct daarna mochten Cees en zijn collega’s het asfalt op voor een race over een uur. Cees gaf de BMW M6 GT3 goed de sporen en zette flinke stappen. Wij was in de wedstrijd zelfs sneller dan in de kwalificatie. “Zo heb ik mij flink kunnen verbeteren en dat in de race. De wagen deed alles wat ik wilde en het was natuurlijk een eer om voor die volle tribunes te kunnen rijden,” verklaarde Cees. Met een zesde stek in het sterke GT-veld was hij dan ook tevreden, zeker met de progressie die hij heeft gemaakt. “Iedere keer leer ik bij en als ik steeds sneller blijf gaan en lol blijf houden is het perfect. De auto was weer top neergezet door Koopman Racing!”

Cees had niet alleen op het asfalt, maar genoot ook van de entourage van het evenement. “Veel fans kwamen een kijkje nemen naar mijn BMW M6 GT3 en het is prachtig om iedereen hiervan te kunnen laten genieten. Ook waren er prachtige dames in de Wiseman kleuren, wat het plaatje voor een evenement als deze helemaal afmaakt!”

Over een krappe twee manden rijdt Cees op het circuit van Zandvoort, dat praktisch in zijn achtertuin ligt. Daar heeft hij ook de meeste kilometers op snelheid gemaakt en wil daar dan ook de volgende stap maken met zijn GT3. “Het kan wel tot twee jaar duren om een GT3 machine volledig te doorgronden. Zo lang ik de tijd heb en de lol eruit haal, ga ik ermee door.”

Uitslag race 1 (top 10) , zaterdag 6 augustus Jack’s Racing Day: 

1. Mex Jansen, 2. Bob Herber, 3. Roger Grouwels, 4. Bart Arendsen, 5. Cor Euser,
6. Max Tubben, 7. Hein Koopman, 8. Peter Posavac, 9. Ivar Moens, 10. Cees Wijsman

 

Uitslag race 2 (top 8), zondag 7 augustus Jack’s Racing Day:

1. Bart Arenden, 2. Cor Euser, 3. Roger Grouwels, 4. Hein Koopman, 5. Max Tubben,
6. Cees Wijsman, 7. Mex Jansen, 8. Ivar Moens

Tussenstand (top 6) kampioenschap GT Divisie, na 10 races:

1. Bart Arendsen 205, 2. Roger Grouwels 186, 3. Hein Koopman 128, 4. Bob Herber 124, 5. Max Tubben 109, 6. Cees Wijsman 85