Drivers news

Moens laat autosportfans op Assen genieten van ex-DTM machine

13:43 17-08-2022

Assen –  Tijdens de Jacks Racing Day heeft Ivar Moens de vele autosportfans laten genieten van zijn ex-DTM machine. Het toegestroomde publiek kon zowel op de paddock als op de baan zijn BMW M6 GT3 bewonderen in de tweede wedstrijden die hij reed in de Supercar Challenge.  

Met zijn BMW M6 GT3 was Ivar Moens naar het TT circuit van Assen gekomen, om tijdens de Jacks Racing Day te schitteren. Een prachtig evenement voor de ondernemer, mede omdat er steevast veel publiek op het evenement afkomt. Ivar reed niet alleen twee wedstrijden, maar ook liet hij tijdens een ronde voor Stichting Groot Hart een ziek kind meerijden met zijn auto.

In de kwalificatie en trainingen ging het goed met Ivar. Hij reed sterk en kreeg vertrouwen. In de eerste race deed hij het rustig aan omdat hij niet veel race kilometers heeft op het TT Circuit van Assen. “Ik bouwde mijn race goed op. Op het einde van de race had ik goede rondetijden. De race heb ik kunnen uitrijden, waardoor ook de fans hebben genoten van deze ex-DTM machine,” wist Ivar toch een positieve noot te vinden.

Zondag ten overstaan van vele fans reed Ivar zijn tweede race van het weekend. Ook zijn familie was naar het TT-circuit gekomen. Deze positieve energie straalde ook af op Ivar. In de wedstrijd had hij het stukken beter naar zijn zin, wat direct terug was te zien in de tijden. Hij reed een 1.44 “Misschien was het niet foutloos, maar vermakelijk was het juist wel. Het ging echt honderd keer beter dan zaterdag!, De M6 machine hadden de mensen van Koopman Racing weer top voor mij neergezet” vertelde Ivar. De snelle ondernemer sloot het raceweekend zo met een goed gevoel en mooi resultaat af.

Ivar: “De volgende ronde is op Zandvoort. Daar rij ik het lieft nu al, maar we moeten nog even twee maanden wachten. De wedstrijd van zondag geeft mij vertrouwen, ik maakte wat foutjes maar die krijgen wij er wel uit!”

Enkele weken na de Dutch Grand Prix met Max Verstappen is het de beurt aan de prachtige GT’s van de Supercar Challenge. Ivar zal daar ook gaan rijden met zijn ex-DTM bolide, op een baan die hij beschouwd als zijn thuiscircuit.

Uitslag race 1 (top 9) , zaterdag 6 augustus Jack’s Racing Day:

1. Mex Jansen, 2. Bob Herber, 3. Roger Grouwels, 4. Bart Arendsen, 5. Cor Euser,
6. Max Tubben, 7. Hein Koopman, 8. Peter Posavac, 9. Ivar Moens

Uitslag race 2 (top 8), zondag 7 augustus Jack’s Racing Day:

1. Bart Arenden, 2. Cor Euser, 3. Roger Grouwels, 4. Hein Koopman, 5. Max Tubben,
6. Cees Wijsman, 7. Mex Jansen, 8. Ivar Moens