Drivers news

Twee bekers voor FEBO Racing tijdens Jack's Racing Day op Assen

14:51 18-08-2022

Assen –  Het FEBO Racing Team heeft tijdens de Jacks Racing Day op het TT-circuit van Assen in beide races een podiumplek weten te bemachtigen. Ten overstaan van vele duizenden enthousiaste fans leverden Dennis de Borst en Oscar Gräper prachtige strijd in de Supercar Challenge, waar het ouderwets spannend was in de Supersport 1 divisie.

De Jacks Racing Day is een van de hoogtepunten op de Supercar Challenge kalender. Ieder jaar weten vele duizenden enthousiaste autosportfans de weg naar het TT-circuit te vinden, waar zij worden getrakteerd op een F1-demo van Red Bull Racing, motorraces en natuurlijk de Supercar Challenge. Een mooi podium voor Dennis en Oscar om de prestaties van de krachtige Hyundai te etaleren.

Zaterdag aan het eind van de race werd de eerste wedstrijd verreden. Het zou een prachtige strijd worden voor Dennis. Alleen bij de start werd hij helaas ingehaald door een BMW, mede doordat hij gehinderd werd door een GT-machine uit de snellere divisie. Hij maakte zich op voor een mooie strijd, waarbij hij ook zeker in zijn spiegels moest kijken. De gehele top 5 reed binnen enkele seconden. Helaas voor Dennis waren er al vroeg in de race neutralisaties. Wel wist hij de voorbanden op temperatuur te houden. Hierdoor kon hij direct in de aanval toen de neutralisatie werd opgeheven. In zijn ijver raakte Dennis de BMW voor hem, wat hem terecht op een staf kwam te staan. “Zelf was ik gewoon iets te gretig en raakte de wagen voor mij. Een zeldzaamheid voor mij, maar dit betekende een straf,” liet hij schuldbewust weten. In de tweede helft had Oscar het tempo goed te pakken, hij kwam wel als eerste over de meet alleen door de tijdstraf ging de zege aan het duo voorbij. “De snelheid zat er zeker in. Alleen door de straf hebben we de zege vergooid en dat is toch wel zonde.”

Direct na een prachtige F1 demonstratie en voor volle tribunes werd de tweede race van het weekend verreden. Dennis liet direct zijn dat hij zeer sterk is met de Hyundai. Vanaf een tweede stek in de klasse wist hij door te stoten naar de leiding en sloeg direct een gat met zijn belagers. “Mijn stint was ijzersterk. Ik kon een gat slaan naar de concurrentie. De wegligging van wagen was veel beter en ik had het enorm naar mijn zin. Ik wist dat wij tijdens onze pitstop langer moesten stilstaan, waardoor ik het gat zo groot mogelijk probeerde te maken!” Oscar nam het stuur over en had de jacht ingezet op de leider. Hij was zeker een stuk sneller, alleen een neutralisatie in de slotminuten belette hem het gat te dichten en de leiding over te nemen. “De race was net te kort of de neutralisatie net te lang. Dan had de zege er zeker in gezeten. Natuurlijk ben ik meer dan tevreden met een tweede podium in een weekend waar ik samen met Oscar weer ouderwets heb kunnen strijden in de klasse! Voor het kampioenschap hebben we ook nog eens goede zaken gedaan, dus een prima weekend. 

Met als kers op de taart de prestaties van mijn zoon Steff. Die reed zijn eerste races dit weekend en heeft progressie gemaakt. Dus hier staat een trotse vader, dit weekend kan niet meer stuk!”


Uitslag (top 5) zaterdag 6 augustus race 1, Jack’s Racing Day:

 

1. Tony Vijfschaft, 2. Dennis de Borst / Oscar Graper, 3. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman, 4. Remco de Beus / Bas Schouten, 5. Henk Tappel

 

Uitslag (top 5) zondag 7 augustus race 2, Jack’s Racing Day:

1. Tony Vijfschaft, 2. Dennis de Borst / Oscar Graper, 3. Remco de Beus / Bas Schouten, 4. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman, DNS Henk Tappel 

Tussenstand (top 6) kampioenschap na 8 races:

1. Dennis de Borst / Oscar Graper 214, 2. Remco de Beus 141, 3. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman 70, 4. Henk Tappel / Harold Wisselink 61, 5. Ted van Vlier 46, 6. Tony Vijfschaft 46