Drivers news

Mooie 2e plek voor Joop Arendsen op Assen tijdens Jack's Racing Day

11:21 19-08-2022

Assen  – Joop Arendsen kan terugkijken een geweldig raceweekend tijdens de Jacks Racing Day op het TT-circuit van Assen. Ten overstaan van duizenden fans reed hij met de BMW 1-serie naar een prima podiumplek op de zondag.

In de eerste wedstrijd was Joop enorm op dreef. Hij knokte zich naar voren in de Supersport 2 divisie. Daarbij reed hij tijden waarmee hij kon meedoen om de leiding. Alleen tijdens de pitstop zette Joop de wagen uit, maar toen hij zijn weg wilde vervolgen weigerde de brandstofpomp alle dienst. Dit was maar een kortstondig euvel, dus al rap kon hij zijn weg vervolgen. Helaas kostte dit akkefietje hem minimaal tien tellen. Een zege was hierdoor niet meer mogelijk, maar een podium nog wel. Rondenlang streed Joop met de BMW van De Vreedde en De Leeuw. Helaas voor hem, moest hij toch zijn meerdere erkennen in de BMW. “Het gevecht was echt geweldig. Ik werd ingehaald, maar gaf mij niet gewonnen. Zo probeerde ik die plek terug te veroveren, maar zij verdedigden echt sterk. Ondanks het mislopen van het podium was het een geweldige wedstrijd voor mij. Stevig en fair, zoals autosport hoort te zijn,” aldus Joop.

Zondag met veel publiek op de banken ging Joop op voor de herkansing. Met de snelheid zat het zeker goed en alles viel op zijn plek. Net als op zaterdag ging hij de strijd aan met De Vreedde en De Leeuw, alleen nu was Joop de bovenliggende partij. Na de pitstops stuurde hij nog snel voor de Ligier en leek zelfs voor de zege te kunnen gaan. “Vandaag viel alles beter op zijn plek. Met een paar strakke inhaalacties kwam ik op de tweede stek te liggen. Ik reed het gat naar de leider nog dicht, die had problemen met de banden,” liet Joop weten. Alleen door een lange neutralisatie kwam het niet tot een gevecht en moest hij zich tevreden stellen met een tweede stek. “Vooraf was het podium mijn doel! Een tweede stek is geweldig, natuurlijk had ik ook voor de zege willen gaan. Het team van Hein Koopman heeft de auto perfect voor mij neergezet! Mijn zoon Bart pakte in de GT-divisie de zege, waarmee het een geweldige afsluiting is van een mooi autosportweekend op Assen!”

“De volgende ronde is op Zandvoort. Dan is Berry er ook weer bij en rijden wij samen. We moeten nog even wachten, want het is pas begin oktober, maar kijken er al naar uit,” besloot Joop.

Uitslag race 1 (top 6) , zaterdag 6 augustus, Jack’s Racing Day:

1. De Borle / Muth, 2. Laurens de Wit, 3. De Vreede / De Leeuw, 4. Joop Arendsen,
5. Frank Broersen, 6. Arreffag / Arreffag

 

Uitslag race 2 (top 6), zondag 7 augustus, Jack’s Racing Day:

1. Laurens de Wit, 2. Joop Arendsen, 3. De Borle / Muth, 4. De Vreede / De Leeuw,
5. Frank Broersen, 6. Arreffag / Arreffag

Tussenstand kampioenschap (top 6) Supersport 2 divisie na 10 races:

1. Laurens de Wit 175, 2. Pieter Denys / Tim de Borle 157, 3. Maik Broersen 128, 4. Frank Broersen 127, 5. Tony Verhulst 120, 6. Joop & Berry Arendsen 73