Drivers news

Bart Arendsen revancheert zich met zege op Assen

13:32 16-08-2022

Assen – Tijdens de Jacks Racing Day heeft Bart Arendsen op zondag ten overstaan van vele duizenden fans de zege gepakt in de Supercar Challenge. Hiermee heeft hij een bewogen autosportweekend met een groots succes kunnen afsluiten. 

De Jacks Racing Day is al jaren een fenomeen te noemen. Het grootste gecombineerde motor- kart en autosportevenement van de Benelux weet duizenden fans op de baan te brengen. Bart was erop gebrand goed te presteren en zette dit kracht bij door zich naast zijn voornaamste concurrent om de titel te kwalificeren. “Helaas greep ik net naast de pole en de punt die dit in het kampioenschap oplevert. Het is allemaal erg close in de GT-divisie en dat is natuurlijk ook het mooie van de klasse,” liet Bart weten na de kwalificatie.

Zaterdag tegen het einde van dag werd de eerste wedstrijd verreden. Bij de start moest de jonge rijder zijn grootste concurrent voor zich dulden en kon er ook niet zomaar voorbij met de BMW M6 GT3. Twee neutralisaties hielpen hem daar dan ook zeker niet mee. Maar hij wachtte op zijn moment en stak de leider voorbij. Bart: “Na mijn inhaalactie sloeg ik een gat! De wagen lag perfect op de baan.” Vanaf een zesde plaats vocht hij zich terug. Met een paar goed geplaatste inhaal acties na de pitstop wist hij weer aan de leiding te komen en zo stuurde hij als eerste over de meet. 

Na de race werd Bart drie plekken teruggezet. Het team heeft uit veiligheidsoverwegingen tijdens de pitstop de banden gewisseld, onreglementair volgens de wedstrijdleiding. Een domper voor Bart en het team van Koopman Racing.

Zondag kwam Bart met frisse moed naar het TT-circuit. Zijn start was niet goed, hij verloor de leiding aan Roger Grouwels. Met de BMW M6 GT3 kwam hij tot onder de vleugel van de leidende Nissan en wachtte op zijn moment. “Ik zag een gaatje en ging er voor. De Nissan was echt snel vandaag en het was niet makkelijk,” liet Bart weten. Na zijn verplichte pitstop kwam hij achter routinier Cor Euser de baan weer op. Bart was sneller, maar Euser wist de M6 van de jonge rijder langer achter zich houden dan verwacht. Een oude vos verleert zijn trucjes niet. Toen Euser het beste van zijn banden had gevergd kon Bart er voorbij en pakte zo de zege. “Het is geweldig om voor al die fans te racen en dan de zege te pakken! Hiermee spoelen wij de nare smaak van gister weg. De M6 is weer top geprepareerd door het team van Koopman Racing”

De volgende race is over een kleine twee maanden op Zandvoort. “Het circuit van Zandvoort bevalt mij zo goed. De hoogteverschillen en de bochtencombinaties maakt het geweldig om met een GT3-machine te rijden. Ik kijk er al enorm naar uit!”

Bart Arendsen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kingspan, MGB Cladding Systems, Tara Bouw, PHB de Combi, Rockwool, Icopal, Schilderservice Doetichem , Pelgrim Safety, Acoma en Koopman Racing.

Uitslag race 1 (top 6) , zaterdag 6 augustus Jack’s Racing Day:

1. Mex Jansen, 2. Bob Herber, 3. Roger Grouwels, 4. Bart Arendsen, 5. Cor Euser,
6. Max Tubben

Uitslag race 2 (top 6), zondag 7 augustus Jack’s Racing Day:

1. Bart Arendsen, 2. Cor Euser, 3. Roger Grouwels, 4. Hein Koopman, 5. Max Tubben, 6. Cees Wijsman

Tussenstand (top 6) kampioenschap GT Divisie, na 10 races:

1. Bart Arendsen 205, 2. Roger Grouwels 186, 3. Hein Koopman 128, 4. Bob Herber 124, 5. Max Tubben 109, 6. Cees Wijsman 85