Drivers news

Frank Broersen knokt op Assen en heeft veel plezier!

14:56 22-08-2022

Assen – Frank Broersen kan terugkijken op een prachtig raceweekend op het TT-circuit van Assen. Hij heeft prachtige strijd geleverd in zijn divisie van de Supercar Challenge. Tel het aanwezige publiek daarbij op en dat maakte het weekend, ondanks het gebrek aan bekers, tot een groot succes.

Het TT-circuit van Assen was het toneel van de Jacks Racing Day. Een groot publieksevenement waar vele duizenden fans op af kwamen. Op dit toneel was Frank Broersen actief met zijn rappe BMW M4 GT4 binnen de Supercar Challenge. In Assen verdedigde hij de familie eer, omdat zijn zoon Maik andere verplichtingen had. Vrijdag in de kwalificatie had hij direct het tempo goed te pakken.

In de namiddag startte Frank voor zijn race. Hij kreeg veel vertrouwen omdat hij de Ligier voor hem prefect kon volgen. Nu zou juist deze wagen er met de winst vandoor gaan. Frank reageerde: “Mijn racestart was erg goed en ik kon die Ligier volgen. Alleen na de pitstops nam de snelste man (DTM-coureur Muth) plaats in de auto en ja daar ben ik gewoon niet tegenop gewassen.” Toch zou ook de rest van de race in het teken staan van strijd. Alleen betekende een lange neutralisatie dat hij in de slotstuk van de race er met de spreekwoordelijke handrem op moest rijden. “Jammer van de neutralisatie, maar toch fijn dat ik mij kon meten met de uiteindelijke winnaar. Het was niet altijd makkelijk, omdat we ook in de spiegels moeten kijken voor de snellere GT3-machines en prototypes. Maar ik ben dik tevreden.”

Zondag was het goed druk op het circuit van Assen. De F1-demonstratie van het team van Red Bull trok veel bekijks. En met al deze mensen op de tribune was het voor Frank Broersen een eer om te mogen rijden. Frank begon voortvarend en kon direct aanpikken bij een BMW M2. “Ik was echt sneller. Zij rijden met zijn tweeën en de langzamere coureur zat aan het stuur. Alleen erbij komen is niet voldoende, maar je moet er ook lang kunnen. Ik zat echt in zijn kofferbak toen de M2 voor mij een fout maakte. Die stak het circuit af en gaf de plek niet op, zoals wel gebruikelijk,” vertelde Frank. Hij liet het er niet bij zitten. Reed het gat dicht en twee ronden later wist Frank de positie met een prima inhaalactie te grijpen.

In de tweede helft van de race kwam Frank de BMW M2 weer tegen. Alleen nu zat de snellere van de twee rijders achter het stuur. “Die reed tijdens een neutralisatie naar mij toe. Toen het veld werd losgelaten stak die mij brutaal voorbij. Ik moest ruimte laten, want anders zouden we er vanaf schieten en de schade rijden.” Ondanks deze wat stevige actie heeft Frank genoten van het raceweekend. “Mijn tijden zijn verbeterd en de strijd in de klasse was prachtig. Wat wil je nu nog meer. Uiteraard zou ik graag een beker mee naar huis nemen, maar deze ervaring pakt niemand mij af!”

Uitslag race 1 (top 6) , zaterdag 6 augustus, Jack’s Racing Day:

1. De Borle / Muth, 2. Laurens de Wit, 3. De Vreede / De Leeuw, 4. Joop Arendsen, 5. Frank Broersen, 6. Arreffag / Arreffag

 

Uitslag race 2 (top 6), zondag 7 augustus, Jack’s Racing Day:

1. Laurens de Wit, 2. Joop Arendsen, 3. De Borle / Muth, 4. De Vreede / De Leeuw, 5. Frank Broersen, 6. Arreffag / Arreffag

Tussenstand kampioenschap (top 6) Supersport 2 divisie na 10 races:

1. Laurens de Wit 175, 2. Pieter Denys / Tim de Borle 157, 3. Maik Broersen 128, 4. Frank Broersen 127, 5. Tony Verhulst 120, 6. Joop & Berry Arendsen 73