Supercar

V-Max-kampioenen Supercar Challenge gehuldigd

12:04 15-12-2023

Op de thuisbasis van V-Max Racing Management in Breda zijn vrijdagavond 8 december de kampioenen van het seizoen 2023 gehuldigd. De top drie in alle Supercar Challenge klassen mochten het podium beklimmen om daar hun fraaie en dik verdiende trofeeën in ontvangst te nemen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden dat V-Max Racing Management zijn kampioenen tijdens een feestavond in het zonnetje zet. Dit keer was gekozen voor de thuisbasis van VRM in Breda en opnieuw was de opkomst van rijders, teamleden, vrienden, familie en bij de organisatie van V-Max betrokken medewerkers bijzonder groot.

Dick van Elk, die de presentatie voor zijn rekening nam, keek niet alleen terug naar het afgelopen seizoen, maar ook naar de plannen voor 2024. De kalender voor komend seizoen was al in een eerder stadium naar buiten gebracht. Nieuw was wel het op zich trieste, maar niet geheel onverwachte gegeven dat de BMW M2 CS Racing Cup Benelux als zelfstandige klasse ophoudt te bestaan en wordt geïntegreerd in de Supercar Challenge. Daarnaast worden er wat aanpassingen gedaan in de opzet van de wedstrijdschema’s waardoor de VRM-kampioenschappen nog aantrekkelijker worden voor de deelnemers. Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor uitgebreide media-aandacht.

Daarna was het tijd om de prijswinnaars richting het podium te roepen. Door zelfs zo laat in het seizoen nog de nodige raceverplichtingen, kon niet iedereen zijn trofee zelf ophalen, maar het was goed om te zien dat toch het overgrote deel van de winnaars in eigen persoon aanwezig was.

De titel in de GT-Divisie van de Supercar Challenge ging naar Max Tubben en Max Weering, met Mex Jansen en Jordin Poland op twee, terwijl de derde podiumpositie werd opgeëist door Ted van Vliet.

In de GT Trophy klasse voor rijders boven de 45 jaar pakte Cees Wijsman de titel, met Ted van Vliet op twee en teameigenaar Hein Koopman op drie.

Een titel was er opnieuw voor Laurens de Wit, dit keer in de Supersport 1 Divisie van de Supercar Challenge. Vader en zoon Dennis en Steff de Borst eindigden hier als tweede, met Remco de Beus op drie.

In de Supersport 2 Divisie eiste Maik Broersen de titel voor zich op. De tweede plaats ging hier naar Priscilla Speelman, die vertegenwoordigd werd door haar vader, en Teunis van der Grift, met Bas Barenbrug op drie.

In de Sport Divisie pakte Mark Jobst zijn tweede titel op rij, dit keer samen met Oscar Vianen. Jack Hoekstra en Pieter de Jong eindigden hier als tweede en Rob Nieman stelde plek drie veilig.

Eddie van Dam zegevierde in de Radical Divisie, voor Jerome en Robin Greenhalgh en Melvin van Dam.

Max Tubben en Max Weering mochten voor een tweede keer het podium beklimmen, nu als overall winnaars van de Supercar Challenge.

Nadat alle trofeeën waren uitgereikt, kon de dj de volumeknop weer opendraaien en werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog uitgebreid teruggekeken op het afgelopen seizoen en plannen besproken voor 2024.