Kwalificatie Supercar Challenge

Equipe Tubben/Weering oppermachtig op nat Assen

17:04 27-10-2023

BMW M6 GT3-rijders Max Tubben en Max Weering vertrekken de eerste wedstrijd tijdens de Supercar Madness Finaleraces vanaf poleposition, De JR Motorsport equipe is veel te snel voor M6-collega’s Mex Jansen/Jordin Poland die op bijna twee seconden blijft hangen. Equipe Dennis en Steff de Borst voelt zich als een vis in het water op de natte baan in Assen. De Febo Racing Hyundai blijft equipe De Wit/Schoonhoven meer dan twee seconden voor. In de Supersport 2 divisie is het geen verrassing dat equipe Speelman/Van der Grift naar de snelste tijd rijden. Hetzelfde resultaat behaalt equipe De Jong/Hoekstra in de Sport divisie.

Het is vrijdagmiddag op een kil en nat TT Circuit van Assen. De rijders van de Supercar Challenge staan klaar voor hun kwalificatie. Allereerst zijn de auto’s uit de Supersport 2 en Sport divisies aan de beurt voor hun 20 minuten durende tijdsessie, gelijk gevolgd door de GT en Supersport 1 divisies in hun strijd tegen de klok.

Kampioenschapskandidaat equipe Mark Jobs/Oscar Vianen begint de sessie slecht door gelijk te spinnen in Strubben. De Zilhouette raakt gelukkig niets en kan zijn weg vervolgen.

In de Supersport 2 divisie is het gelijk equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift die zich bovenaan de lijst meldt.

In de Sport divisie is het equipe Pieter de Jong/Jack Hoekstra die het snelst rondgaat. Bernard Blaak op een tweede plaats in de Sport divisie heeft een andere auto in de weg gezeten en dit voorval wordt door de wedstrijdleiding onderzocht, maar Blaak krijgt geen straf.

De baan is erg verraderlijk en iedereen rijdt erg voorzichtig. Dat belet Bas Barenbrug in zijn Bas Koeten Porsche Cayman niet om zich te verbeteren naar de tweede plaats in de Supersport 2 divisie.

Vader en zoon Emile en Tom Drummen in hun BMW M240 schieten naar de tweede plaats in de Sport divisie. Rob Nieman houdt zijn Sprit Racing Team Clio niet binnen de lijntjes en is al tweemaal een snelle rondetijd kwijt geraakt. Equipe Jobst/Vianen blijft hangen op een vijfde tijd in hun klasse. Equipe Speelman/Van der Grift gaat aan het einde van de sessie nog rapper  en is de snelste bij de Supersport 2 divisie. Equipe De Jong/Hoekstra blijft koploper in de Sport divisie.

De regen blijft maar komen. Wat een natte bedoening op TT Circuit Assen. De dikkere bolides van de Supersport 1 divisie en de GT’s  werpen een flinke spray op door de natte baan. Assenaar Henk Tappel spint in de Stekkenwal, maar kan zijn weg zonder schade voortzetten.

Equipe Max Tubben/Max Weering met hun JR Motorsport BMW M6 GT3 gaat gelijk voortvarend te werk en pakt een flinke voorsprong op equipe Mex Jansen/Jordin Poland met hun BMW M6 uit het Koopman Racing kamp.

Equipe Dennis en Steff de Borst staat voorlopig eerste in de Supersport 1 divisie, gevolgd door de Audi van equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven. Mitchell van Dijk vormt een Radical duo met de eveneens jonge Luuk van Wijngaarden uit Leidsche Rijn en gaat steeds sneller rond. Equipe Tubben/Weering verbetert hun strakke tijd opnieuw en neemt een voorsprong van 2,5 seconde op equipe Jansen/Poland.  Ook vader en zoon De Borst zijn in hun element op het natte Assen en de Febo Racing Hyundai heeft de voorsprong in de Supersport 1 divisie verder uitgebouwd op equipe De Wit/Schoonhoven.

Equipe Jansen/Poland weet in hun laatste ronde het verschil nog terug te brengen tot 1.850 seconde, maar equipe Tubben/Weering is oppermachtig en vertrekt de eerste wedstrijd op zaterdag van poleposition.