Special

Xwift Racing Events Official Partner Ligier in de Benelux

10:20 19-04-2022

Tijdens de VRM Voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort werd de fraaie Ligier JS2 R bestuurd door Pieter Denys en zijn teamgenoot Tim de Borle. Denys is niet alleen als coureur verbonden aan de autosport, hij staat ook aan het roer van Xwift Racing Events dat succesvol in diverse disciplines van de autorensport actief is.   

Het Belgische Xwift Racing Events heeft als doelstelling om nieuwe mensen naar de wereld van de autosport te brengen door hen een ‘arrive and drive’-ervaring te bieden. Xwift Racing Events is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Benelux en biedt trackdays en andere diensten op de circuits van Spa-Francorchamps, Mettet en Zolder aan gepassioneerde gentlemen-coureurs en doorgewinterde professionals, met de 24 Hours of Zolder als hoogtepunt van hun jaarprogramma.

Het concept is succesvol en dat was voor Ligier Automotive voldoende reden om de samenwerking in de Benelux aan te gaan met Xwift Racing Events. Zij zullen de Ligier JS2 R en de Ligier JS P4 vertegenwoordigen in België, Nederland en Luxemburg.

"We hebben ervoor gekozen om samen te werken met het merk Ligier omdat het de toekomst van racen belichaamt: lichtgewicht en betaalbare raceauto's zonder concessies te doen aan kwaliteit of plezier", legt Pieter Denys, CEO van Xwift Racing Events, uit.

"We zijn verheugd om deel uit te maken van de Ligier-familie", voegt Bart Noppe, Sales Manager van Xwift Racing Events, toe. "We zijn erg trots dat we het merk in de Benelux gaan promoten en enthousiasme opwekken voor deze prachtige auto's. Elke keer als we een Ligier JS2 R in actie zien, komt er een glimlach op de gezichten van de coureurs en toeschouwers. We kijken enorm uit naar komend seizoen en onze samenwerking met Ligier."

Pierre Nicolet, CEO van Ligier Automotive is al net zo enthousiast over de samenwerking: "Xwift Racing Events is uitgegroeid tot een motorsportleider in de Benelux. De regio heeft een enthousiaste aanhang en prachtige circuits. Voor onze ontwikkeling is het essentieel dat we samenwerken met betrouwbare partners voor de promotie en marketing van onze Ligier-racewagens. Ligier JS2 R en de Ligier JS P4 passen perfect bij de visie en aanpak van Xwift Racing Events. Dit is het begin van een mooi avontuur en een nieuwe stap voor Ligier."