Drivers news

Cees Wijsman sluit debuutseizoen met veel plezier af in Assen

14:26 08-11-2022

Assen –  Cees Wijsman heeft op het TT-circuit van Assen de laatste wedstrijd van het seizoen gereden. In de laatste race op zondag reed hij zijn snelste ronde van het weekend, waarmee hij duidelijk zijn progressie dit jaar in de BMW M6 GT3 heeft laten zien. Een autosportjaar waar Cees dan ook met buitengewoon veel plezier op terugkijken.

Het TT-circuit van Assen was het toneel van de Supercar Madness Finaleraces, de laatste wedstrijden van de Supercar Challenge. De klasse waarin Cees Wijsman dit jaar met de prachtige BMW M6 GT3 in debuteerde. Cees mistte de tweede races op het circuit van Spa-Francorchamps vanwege ziekte en was ook voor de Finaleraces nog niet helemaal fit. “Mijn conditie is wel eens beter geweest, maar ik wil deze wedstrijd toch niet missen. Iedere mogelijkheid om met de BMW M6 GT3 te rijden grijp ik aan. Bovenal is het geweldig om met zo’n machine te rijden en ik leer nog iedere kilometer!” vertelde Cees.

Tijdens de wedstrijd op zaterdag was het duidelijk dat Cees het conditioneel zwaar had. Hoewel hij goede racelijnen reed, kwam hij toch een paar tellen te kort ten opzichte van zijn richttijd. “Natuurlijk was het rijden geweldig. Het was vandaag toch wel zwaar. Een uur in een racemonster als de M6 GT3 rijden vergt toch de nodige inspanningen. Als ik fitter was geweest had er een stuk meer ingezeten,” vertelde Cees.

Zondag was de gemoedsrust en ook conditie van Cees verder verbeterd. Tijdens de race vertaalde dit zich direct een betere rondetijden. Alleen werd hij in zijn opvallend blauwe BMW M6 GT3 gehinderd door neutralisaties. Cees grapte: “Tijdens de neutralisaties mag je niet harder dan 80, dus dan word je ook niet moe.” Toen hij zijn bolide wel de sporen mocht geven reed hij zijn snelste tijd van het weekend. “Normaal ben je in de kwalificatie sneller dan tijdens de race. Dit weekend was ik in de race sneller, ook omdat het conditioneel een stuk beter ging. Zo heb ik het raceweekend en ook mijn debuutseizoen met veel plezier kunnen afsluiten.”

“Ik ben dit jaar in een prachtige wereld terechtgekomen. Het racen heeft mij gegrepen en ik heb enorm veel plezier beleefd. Volgend jaar kom ik dan ook zeker terug,” vertelde Cees. “Het smaakt naar meer en ik maak stappen. Deze winter ga ik trainen, ook op de simulator.” Niet alleen de prestaties tellen voor Cees, maar ook het plezier dat hij op en naast de baan heeft met het team van Koopman Racing in de Supercar Challenge. “Het racen bezorgt mij een geweldige smile en daar doe ik het voor. Ik kijk terug op een geweldig debuutseizoen in de Supercar Challenge!” 

Uitslag race 1 (top 9) zaterdag 29 oktober, Madness Finaleraces

1. Max Tubben, 2. Bart Arendsen, 3. Van Vliet / Schouten, 4. Mex Jansen, 5. Roger Grouwels, 6. Hein Koopman, 7. Peter Posavac, 8. Bob Herber, 9. Cees Wijsman
 

Uitslag race 2 (top 8) zondag 30 oktober, Madness Finaleraces

1.Mex Jansen, 2. Max Tubben, 3. Bob Herber, 4. Van Vliet / Schouten, 5. Roger Grouwels, 6. Hein Koopman, 7. Peter Posavac, 8. Cees Wijsman

Eindstand (top 7) na 16 races Supercar Challenge, GT Divisie 2022 

1. Bart Arendsen 313, 2. Roger Grouwels 232, 3. Hein Koopman 202, 4. Max Tubben 198, 5. Bob Herber 180, 6. Mex Jansen 152, 7. Cees Wijsman 117