Supercar

Bob Herber stapt over op Bentley Continental GT3

15:51 17-02-2022

Afgelopen seizoen werd Bob Herber in zijn Lamborghini Super Trofeo kampioen in de GT divisie. Herber begint aan zijn 15e seizoen in de Supercar Challenge en is daar nog lang niet op uitgekeken. “Merkentrouw ben ik absoluut niet, ik heb inmiddels al in veel verschillende auto’s gereden. In de Supercar Challenge heb ik het enorm naar mijn zin, dus die blijf ik wel trouw. Nu er in de GT divisie een heel arsenaal krachtige BMW’s M6 mee gaan rijden, naast nog andere indrukwekkende racemonsters, wilde ik ook weer een nieuwe uitdaging. Ik ga de strijd dit seizoen aan in Bentley Continental GT3,” verklaart Herber zijn overstap op weer een nieuwe racer.

Herber’s nieuwe strijdwapen werd in december 2019 gebouwd door het gerenommeerde M-Sport. Een auto waarmee de Britse race engineer al veel indruk in de GT-wereld heeft gemaakt. 

De Bentley Continental GT3 is een auto met een perfecte balans met een grotendeels aluminium structuur. De auto is daardoor lichter dan je zou vermoeden. De motor is een nieuwe ontwikkeling van de beproefde 4,0-liter Bentley twin-turbo V8. Met een vermogen van 550 pk is hij weliswaar net zo krachtig als de Lamborghini Super Trofeo, maar met betere aerodynamica en een geweldig remvermogen verwacht Herber toch sneller te zijn dan afgelopen seizoen.

Ook dit seizoen vormt Bob Herber met Daan Meijer het team Boda Racing. Beide rijders verschijnen met een nieuwe auto aan de start van seizoen 2022, waarin zij beide voor de titel in de GT divisie zullen gaan strijden.