Drivers news

Lastig finaleweekend voor Joop en Berry Arendsen in Supersport 2

13:55 08-11-2022

Assen – Joop en Berry Arendsen hebben een lastig finaleweekend achter de rug. De techniek van hun potente BMW liet hen in de steek, waardoor zij niet de resultaten behaalden waarop zij vooraf hadden gehoopt. Toch wisten de broers nog veel plezier te beleven op het TT-circuit van Assen.

Vrijdag in de vroege ochtend op een nog natte baan stuurde Berry de BMW het asfalt op. Het was glibberen en glijden met de machine. Toch kreeg hij de wagen steeds meer onder controle. Geheel vlekkeloos ging het niet, want de versnellingsbak haperde. Joop kon goed om deze problemen heen rijden en met een wagen die niet helemaal top was kwalificeerde hij zich nog goed. “Joop heeft een prima kwalificatie gereden, zeker gezien de bakproblemen,” liet Berry weten. “De flippers werken niet, dus moeten weer koppelen en met de pook in de weer.”

Voor de eerste race was het euvel verholpen en Berry begon vol goede moed aan de wedstrijd. Hij wist zich goed voorin hand te haven, tot de techniek weer begon te haperen. Zo moest hij weer schakelen en dit betekende dat hij zijn rijstijl moest aanpassen. Snelle tijden waren daardoor uitgesloten. Berry wist de wagen wel aan de meet te brengen, wat een prestatie op zich was. “Door de haperende bak verloor ik veel tijd. Ik was meer bezig met de techniek dan met snelle tijden. Zelf heb ik weinig met deze auto gereden en de auto’s uit de Sport divisie kwamen mij voorbij. Gelukkig herpakte ik mijzelf en kon een deel van de verloren tijd goedmaken. Dus door de falende techniek toch kunnen knokken, maar er had zeker meer ingezeten,” vertelde Berry na zijn race. Het team van Koopman Racing heeft na de wedstrijd de soft- en hardware van de bak weer weten te repareren, zodat Joop zondag de tweede race van het weekend reed.

Zondag zou Joop de wedstrijd rijden. Hij kwam goed uit de startblokken, maar zag voor zich zijn zoon Bart van de baan schieten. Door dit incident was hij even afgeleid en hij gleed zo de grindbak in. Hij probeerde nog weg te komen, maar de BMW 1-serie stond tot zijn assen vast. Hierdoor moest hij vroeg opgeven en zag ook dat Bart ongedeerd was. “Een klein moment van onoplettendheid en je gaat eraf. Dat laat dit maar weer eens zien. Ik probeerde nog terug te sturen, maar op koude banden was er geen houden aan. Zonde. Gelukkig zag ik dat Bart er ook zonder kleerscheuren vanaf kwam, hij had een geëxplodeerde remschijf,” vertelde Joop.

Joop en Berry keken ook samen terug op een mooi jaar bij Koopman Racing. “Natuurlijk mooi dat Bart de titel in de GT-divisie pakte. Daar geniet ik als vader van en dan ook nog samen met je broer kunnen racen, dat is toch geweldig,” vertelde Joop. Berry vulde hem aan: ”Dit jaar was niet altijd makkelijk, maar zowel op als naast de baan was het genieten met een hoofdletter ‘G’!”

Uitslag (top 6) zaterdag 29 oktober, Madness Finaleraces

1. Teunis van der Grift, 2. Laurens de Wit, 3. Tim de Borle, 4. Tony Verhulst,
5. Maik Broersen, 6. Berry Arendsen
 

Uitslag (top 6) zondag 30 oktober, Madness Finaleraces

1. Gilles van Houtum, Laurens de Wit, 3. Maik Broersen, 4. Teunis van der Grift, 5. Tim de Borle, 6. John Engelborghs, DNC Joop Arendsen