Drivers news

Bart Arendsen sluit autosportseizoen af met een podium

10:31 08-11-2022

Assen – Bart Arendsen heeft het autosportseizoen in de Supercar Challenge met een podium afgesloten. Zaterdag reed de kampioen van de GT-divisie naar een prima tweede stek. In de tweede race op zondag had de snelle rijder minder geluk en werd hij al in de eerste ronde getroffen door technisch malheur.

In de kwalificatie toonde de kersverse kampioen direct zijn snelheid. Met de BMW M6 GT3 trainde hij naar een prachtige pole position voor de race op zaterdag als voor de afsluitende race op zondag. “De wagen lag perfect op de baan en het team van Koopman Racing had de BMW perfect geprepareerd,” sprak Bart meer dan tevreden over zijn kwalificatie. “Altijd goed om in het veld vol GT3-machines aan te kunnen tonen dat ik de snelste tijd kan rijden.”

Zaterdag startte Bart vanaf pole en dook als leider de eerste bocht in met Mex Jansen in zijn kielzog. Hij wilde een gat slaan naar de concurrenten, maar twee neutralisaties betekende dat het veld dichtbij elkaar bleef. “Mijn bedoeling was een gat te slaan, omdat ik langer moet stilstaan bij de pitststop. Dit plan kon in de prullenbak door de neutralisaties,” liet Bart weten. Na zijn pitstops viel hij ver terug. Met zijn snelheid wist hij direct een paar concurrenten voorbij te steken en klom zo op naar de tweede stek. Hoewel de snelle coureur zeker voor de winst wilde gaan, besloot hij het materiaal te sparen. “Het gat naar de leider, die minder lang hoefde stil te staan bij de pitstops, was erg groot. Ik wilde geen lekke band riskeren, dus deed ik het rustig aan om zo de tweede plek veilig te stellen. Het maximale resultaat voor deze eerste race,” liet Bart weten, die ook duidelijk met zijn verstand reed.

De afsluitende race van de Supercar Challenge stond zondag op het programma. Het zou voor Bart een zeer korte wedstrijd worden. Vanaf pole vertrok hij, maar al binnen enkele meters explodeerde de remschijf. Gelukkig zonder enig letsel en noemenswaardige schade aan de M6 kon de jonge rijder uitstappen, maar toch zou hij het liever anders gezien hebben. “Een technisch probleem hoort helaas ook bij de sport,” was Bart realistisch. “Graag had ik het seizoen met een zege of anders een podiumplek afgesloten. Wel mooi om te zien dat Mex Jansen, mijn teamgenoot bij Koopman Racing, er met de winst vandoor ging!”

“Zelf kijk ik terug op een prachtig seizoen! Ik heb enorm veel geleerd, zeges behaald en natuurlijk kampioen geworden in de sterke GT-divisie van de Supercar Challenge samen met het team van Koopman Racing! Het is een jaar om in te lijsten,” keek Bart terug op zijn eerste volledige seizoen met de BMW M6 GT3.

Bart Arendsen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kingspan, MGB Cladding Systems, Tara Bouw, PHB de Combi, Rockwool, Icopal, Schilderservice Doetichem, Pelgrim Safety, Acoma en Koopman Racing.

Uitslag race 1 (top 9) zaterdag 29 oktober, Madness Finaleraces

1. Max Tubben, 2. Bart Arendsen, 3. Van Vliet / Schouten, 4. Mex Jansen,
5. Roger Grouwels, 6. Hein Koopman, 7. Peter Posavac, 8. Bob Herber, 9. Cees Wijsman

 

Uitslag race 2 (top 8) zondag 30 oktober, Madness Finaleraces

1.Mex Jansen, 2. Max Tubben, 3. Bob Herber, 4. Van Vliet / Schouten, 5. Roger Grouwels,
6. Hein Koopman, 7. Peter Posavac, 8. Cees Wijsman, DNC Bart Arendsen