Drivers news

Twee podiumplekken voor Bart Arendsen op Hockenheim

12:35 20-05-2022

Bart Arendsen kan terugkijken op een geslaagd raceweekend in Hockenheim. Met een derde en tweede plaats heeft de jonge rijder twee podiumplekken en veel punten behaald voor het kampioenschap in de Supercar Challenge.

In de vrije trainingen op het Duitse circuit van Hockenheim worstelde Bart Arendsen met de BMW M6 GT3. “De afstelling was niet goed en ook reed ik op oude banden. Ik was een flink stuk langzamer dan de concurrentie.” Het team deed het huiswerk goed, paste de afstelling aan en op nieuwe banden kwalificeerde hij zich naar de pole in de klasse.

Zaterdag werd de eerste wedstrijd verreden en die begon direct wat rommelig. “Terwijl ik keurig 80 reed en keek naar de rode lichten, zag ik er al twee aan mij voorbij stuiven. Zo verloor ik een paar plekken,” aldus Bart. In deze fase knokte Bart zich terug. Hij verschalkte de concurrentie en leek naar de zege af te stevenen. Alleen een chaotische safetycar situatie zorgde ervoor dat Bart enorm veel tijd verloor. “In de neutralisatie werd ik voorbij gelaten door de safetycar. Alleen ik was nog lang niet aangesloten en de race werd hervat, hierdoor verloor ik erg veel tijd op de concurrentie. Een zeker overwinning is zo aan mij voorbijgegaan!” Bart eindigde zo op een derde stek en de wedstrijdleiding heeft daarna nog uitleg gegeven over de beslissing.

In de tweede race begon Bart Arendsen behoudend. Hij besloot zijn kwetsbare Hankook banden te sparen en zag daardoor de concurrentie weglopen. Na een paar ronden zette hij aan. Hij wist het gat naar de kampioen van 2021 Bob Herber te dichten en bleef er een paar ronden achter. Met een welgeplaatste actie schoot hij er voorbij en pakte zo de plek. Het doel was een gat slaan naar de concurrentie, maar door enkele full course yellow, waarbij het tempo verplicht wordt verlaagd, hielp daar niet mee.

Halverwege de race maakte hij de verplichte pitstop. Bart moest vanwege zijn successen langer stilstaan dan de concurrentie. Vanaf de tweede stek zette de jonge rijder de aanval in op de leidende Bob Herber. Hij wist het gat van 25 seconden dicht te rijden tot slechts vier tellen, waarbij de race net te kort was om de zege te pakken. “Mijn snelheid was echt heel goed en ik heb het gat naar Bob bijna dicht kunnen rijden. Zou de race een paar ronden langer duren, dan had ik de winst zeker hebben gegrepen!”

“Vooraf hoopte ik op een goed resultaat, maar eigenlijk ben ik wel dik tevreden met een derde en tweede plaats. Ik heb waardevolle punten gepakt en ook mijn snelheid getoond! Nu op naar de volgende ronde in Zolder,” besloot Bart Arendsen. Bart Arendsen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kingspan, MGB Cladding Systems, Tara Bouw, PHB de Combi, Rockwool, Icopal, Acoma en Koopman Racing.

Uitslag race 1 (top 6) Hockenheim, zaterdag 14 mei 2022:
1. Daan Meijer, 2. Max Tubben, 3. Bart Arendsen, 4. Bob Herber, 5. Roger Grouwels, 6. Hein Koopman

Uitslag race 2 (top 6) Hockenheim, zondag 15 mei 2022:
1. Bob Herber, 2. Bart Arendsen, 3. Roger Grouwels, 4. Daan Meijer, 5. Hein Koopman, 6. Cees Wijsman

Tussenstand (top 6) GT Divisie na 4 races:
1. Bart Arendsen 82, 2. Daan Meijer 72, 3. Roger Grouwels 65, 4. Bob Herber 62, 5. Hein Koopman 50, 6. Max Tubben 44