Supercar

Equipe Thomas Piessens/Sam Dejonghe en Bart Arendsen pakken de pole

19:13 13-05-2022

Op een warm en zonovergoten Hockenheim starten de Supercar Challenge GT division en de Prototype Challenge in de namiddag hun kwalificatie voor de beide races op zaterdag en zondag. In de beide vrije trainingen van vanochtend waren de Norma M20FC de te kloppen equipes. Luc de Cock was met zijn Deldiche bolide de snelste in de vroege ochtenduren, gevolgd door equipe Brent Verheyen/Ian Gepts in hun T2 uitvoering. In de eerste vrije training voor de GT’s werd Roger Grouwels nipt verslagen door de Bentley Continental GT 3 van BODA Racing rijder Bob Herber.  In de tweede vrije training waren de rollen omgedraaid, waarbij Roger Grouwels, zijn Race Art Nissan GT-R GT3 verrassend aan de kop nestelde met Bob Herber achter zich.

In de beginfase van de kwalificatie pakt equipe Thomas Piessens/ Sam Dejonghe gelijk de snelste tijd gevolgd door Brent Verheyen/Ian Gepts in een soortgelijke Norma bolide. Gary Hauser en zijn debuterende echtgenote Lea Mauer blijven op een derde plaats hangen. De snelste GT is Bart Arendsen die zijn Koopman Racing BMW M6 GT3 flink de sporen geeft, maar het verschil met tweede man Roger Grouwels is minimaal. Bob Herber zit daar weer drie tiende seconde achter.

Bij de prototypes rukken equipe Mauer/Hauser met de veel snellere LMP3 Norma naar de tweede plaats, maar het verschil met equipe Thomas Piessens/ Sam Dejonghe blijft met 0.820 seconde toch nog vrij groot. Equipe Brent Verheyen/Ian Gepts worden derde in de CN klasse, terwijl de in de vrije training snelste Luc de Cock genoegen moet nemen met een zesde plaats algemeen en vierde in zijn klasse.

Bart Arendsen blijft de snelste bij de GT’s maar Bob Herber komt nog flink opzetten. Hij komt uiteindelijk maar 55 duizendste te kort voor de pole. Roger Grouwels blijft derde voor de BMW M6 GT3 van Daan Meijer, de BMW Z4 GT3 van Hein Koopman, Max Tubben met de Zilhouette GTR en Cees Wijsman met een BMW M6 GT3 op een voor hem vreemd circuit. Pech voor de Radical RXC van equipe Patrick Engelen/Steve Brooks die hun fraaie bolide al snel in de pits moet parkeren met technische malheur.

In de Radical divisie blijft zoon Melvin van Dam zijn vader Eddie de baas. Morgenochtend  rond 09:25 uur gaan de Supersport 1 en 2 en de Sport divisie uitmaken wie de snelste tijden gaan rijden voor de eerste gezamenlijke race die om 12:00 uur gestart gaat worden.