Drivers news

Cees Wijsman vindt snelheid in Hockenheim

12:20 20-05-2022

Op het voor hem volledig onbekende circuit van Hockenheim heeft Cees Wijsman zijn tweede race evenement verreden met de machtige BMW M6 GT3.  Het ging de sympathieke rijder uit Zandvoort goed af en heeft een flinke stap kunnen zetten en heeft meer snelheid uit zichzelf en zijn bolide weten te halen. Met andermaal een glimlach van oor tot oor als resultaat.

Na zijn debuut op Zandvoort mocht Cees het asfalt van het Duitse Hockenheim veroveren met zijn BMW M6 GT3. Met een flinke dosis gezonde spanning reisde hij af naar dit voormalig Grand Prix circuit, waar ook Max Verstappen al meer dan eens schitterde. Na zijn eerste kennismaking met de baan toonde Cees flinke progressie: “Het is een echte racebaan en heeft van alles wat. Een paar lange rechte stukken, waar ik de M6 flink op zijn staart kon trappen, maar ook een aantal bochtige en smalle stukken waar het op stuurmanskunst aankomt!” Met de tijden van Cees ging het ook steeds beter, iedere ronde verbeterde hij zich en het gat naar de mannen aan kop was flink kleiner dan tijdens zijn debuut op Zandvoort.

Zaterdag onder tropische omstandigheden begon Cees aan de zijn eerste op Hockenheim. Bij het doven van de lichten kwam hij goed weg, maar moest wel al vroeg in de ankers om iemand te ontwijken. Zonder kleerscheuren kon hij zijn weg vervolgen en het gevecht aangaan met twee Radicals. Snellere sportwagens die zeer rap zijn in de bochten, maar op de rechte stukken hun meerdere moeten erkennen in de BMW M6 van Cees. “Op de rechte stukken kon ik ze eindelijk voorbij, maar wel lekkere strijd!” Opvallend was dat in de slotfase de race werd geneutraliseerd, dat niet de leider maar Cees werd opgevangen door de safetycar. “Dat ik de eerste stek niet in handen had, was wel duidelijk. Misschien maakte de safetycar een foutje. Na een halve ronde werd ik voorbij gelaten en kon de wedstrijd vervolgen.” Cees pakte uiteindelijk een prima zevende plaats in zijn klasse.

De tweede wedstrijd van het weekend was op zondag. Direct toen het veld werd losgelaten voor een race over een uur, zag Cees direct de Radicals aan hem voorbijkomen. “Niet de beste start, maar ik wist hoe ik die wagens in de race kon inhalen. Dat deed ik ook en bleef vooral met het koppie rijden. Ervaring opdoen, geen schade rijden en vooral veel plezier hebben is mijn motto!” Dat hij daarbij ook iedere ronde een stukje harder ging was nog eens mooi meegenomen. Het gat naar de leiders in de klasse was een stuk kleiner dan tijdens de race op zaterdag en Cees pakte een goede zesde positie. “Zelf ben ik meer dan tevreden over dit weekend. Ik heb mij vermaakt en wanneer ik in de auto plaatsneem valt alle spanning weg en focus ik mij volledig op het rijden!”

Zolder is het volgende circuit waar Cees Wijsman actief is. Een baan die hij wel kent, maar toch zal hij zich gaan voorbereiden. “Ik zal toch wat meters maken in de simulator. Dat heeft mij hier ook zeker geholpen. Het duurt nog een maand maar ik het er zeker zin in,” besloot Cees na een prachtig autosportweekend.

Uitslag race 1 (top 7) Hockenheim, zaterdag 14 mei 2022:
1. Daan Meijer, 2. Max Tubben, 3. Bart Arendsen,4. Bob Herber, 5. Roger Grouwels, 6. Hein Koopman, 7. Cees Wijsman

Uitslag race 2 (top 6) Hockenheim, zondag 15 mei 2022:
1. Bob Herber, 2. Bart Arendsen, 3. Roger Grouwels, 4. Daan Meijer, 5. Hein Koopman, 6. Cees Wijsman

Tussenstand (top 7) GT Divisie na 4 races:
1. Bart Arendsen 82, 2. Daan Meijer 72, 3. Roger Grouwels 65, 4. Bob Herber 62, 5. Hein Koopman 50, 6. Max Tubben 44, 7. Cees Wijsman 40