Supercar

High Noon op Hockenheim

10:14 11-05-2022

Aankomend weekend vervolgt de Supercar Challenge powered by Hankook de strijd met een bezoek aan het circuit van Hockenheim. Na twee uitermate spannende voorjaarsraces op Circuit Zandvoort rijdt de klasse in het programma van de 12 uren van Hockenheim met een eigen race op zaterdag die start om 12 uur en een tweede race op zondag op hetzelfde tijdstip. Aan de start verschijnen een dertigtal wagens, verdeeld over de divisies GT & Prototype, GT, Supersport 1 & 2 en Sport die met elkaar de confrontatie aangaan.

In de prototype 1 divisie komen we een oude bekende tegen. Luxemburger Gary Hauser kennen we nog uit de Boss GP, waarin hij een aantal jaren met een Dallara GP2 rondreed. Daarna reed hij wedstrijden met een Norma M30 in de Le Mans Cup. Alweer vijf jaar geleden kwam de Race Experience coureur uit in de Supercar Challenge, waar hij in zes races uitkwam en driemaal wist te winnen met zijn Ligier JS LMP3. Aankomend weekend vormt de ervaren coureur een combinatie met zijn vrouw Lea Mauer, die buiten één test en veel simulatiewerk nog geen enkele race-ervaring heeft opgedaan.

De divisie CN is een volledige Belgische aangelegenheid. Deldiche Racing zet dit seizoen twee Norma’s MF20FC in. De eerste is voor Luc de Cock, de inmiddels 69 jarige routinier bestuurt zijn jachtvliegtuig, zoals hij zijn bolide noemt, alleen. De tweede Norma wordt bemand door Thomas Piessens en Sam Dejonghe. Haegeli by T2 Racing maakt het drietal bolides compleet. Hun Norma zal worden bestuurd door Ian Gepts en Brent Verheyen.

In de Radical divisie zijn het de families Greenhalgh en Van Dam die de strijd met elkaar gaan uitvechten. Vader Robin en zoon Jerome Greenhalgh komen uit met de door Johan Kraan Motorsport ingeschreven Radical SR1.

In eenzelfde door MV Motorsport op de baan gebrachte SR1 moet Melvin van Dam de familie eer hoog houden. Vader Eddie verschijnt met een MV Motorsport Radical SR3 op de baan.

Wij verheugen ons heel erg op de strijd in de GT divisie. In Zandvoort was de spanning te snijden, waarbij in de slotfase als aan een touwtje drie dikke bolides streden om de overwinning. Daan Meijer bezweek niet onder de druk van de aandringende Bart Arendsen, allebei in een BMW M6 GT3, en won nipt de wedstrijd.

Bob Herber werd fraai derde met zijn Bentley die hij bijna kwijtraakte bij het opgaan van de Hunserug. Sterke concurrenten zijn in Duitsland Max Tubben met zijn Zilhouette GTR en Roger Grouwels met de imposante Nissan GT-R GT3.

Dennis de Borst moet in Duitsland de klus alleen klaren doordat Oscar Gräper verstek moet laten gaan. De Febo Racing rijder in de Supersport 1 divisie blijft de grote favoriet voor de overwinning met zijn Hyundai i30N. Tegenstand moet komen van Ted van Vliet in zijn BMW E92 V8, het ervaren duo Henk Tappel en Harold Wisselink in hun BMW M3 V8 en Remco de Beus met zijn BMW E46  M3. Jammer genoeg zien we BMW E90 van broers Van den Berg niet terug op Hockenheim. De wagen raakte te zwaar beschadigd na een crash met Ruud Olij in de Tarzanbocht op Zandvoort. Ook de BMW E92 van Olij is nog niet op tijd gereed.

Koopman Racing presenteerde afgelopen zondag, samen met Supercar Challenge organisator V-Max, een flink aantal BMW’s op het BMW Bimmerfest op Raceway Venray. Het grote team uit Winkel maakte ook bekend dat zij vanaf Hockenheim in actie komen met twee BMW M4 GT4’s in de Supersport 2 divisie.

De broers Maik en Frank Broersen zullen deze fraaie bolides gaan besturen. Andere kandidaat voor de zege is Tony Verhulst met een Honda Civic.

John Engelborghs brengt zijn fraaie Lotus Exige S2 aan de start en Pieter Denys met Tim de Borle hun schitterende Ligier JS2.

In de Sport divisie moet het Belgische duo Chris Voet en Bart van den Broeck met hun Peugeot  RCZ Cup wederom de strijd aangaan met een vijftal Zilhouette Sport collega’s. Bas Koeten Racing maakt deze sport klasse compleet met de inzet van een BMW M3 E36 voor Bas Barenbrug.

Uitgebreide videoverslagen van alle races in de Supercar Challenge worden door RTL7 uitgezonden in het nieuwe TV-programma Autosport NL.