Drivers news

Frank en Maik Broersen genieten van hun eerste races op Hockenheim

14:19 19-05-2022

Frank en Maik Broersen hebben hun eerste racekilometers gemaakt op het Duitse circuit van Hockenheim. Vader en zoon waren beide met een BMW M4 GT4 naar het circuit gekomen om te genieten, maar ook om te knokken voor de ereplekken in de Supercar Challenge. Maik pakte zowel op zaterdag als zondag een beker, waar ook vader Frank ondanks zijn competitieve houding zichtbaar van genoot.

Tijdens de Voorjaarsraces maakten Frank en Maik Broersen hun debuut in de Supercar Challenge. Toen deelden vader en zoon één BMW M4 GT4, maar voor de rest van het seizoen nemen zij ieder het stuur ter hand van een eigen bolide. Het is dus zowel een gevecht met de concurrentie, als een gezonde dosis competitie tussen vader en zoon. “Natuurlijk wil ik voor mijn vader eindigen,” grapte Maik nog.  “Vijftien jaar geleden was ik voor het eerst op Hockenheim. Toen als toeschouwer van de Formule 1, ook met Maik. Nooit verwacht ooit hier samen met hem te racen, dus dit is een droom die uitkomt. Dus ik ben een bevoorrecht mens!” vulde Frank aan.

Na de eerste kennismaking op vrijdag, stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma. Voor Maik was het zijn eerste rollende start, maar liet gelijk zien dat hij die goed onder de knie had. Hoewel hij had gehoopt weg te kunnen rijden bij zijn vader, volgde Frank hem op de voet. “Het was stevig aanpoten. Ik wilde het gat naar Maik dichten, maar moest ook plaatsmaken voor de snelste machines in de Supercar Challenge. Die jongens laten echt wel weten dat je in weg rijdt en ze komen zo snel dichterbij!” keek Frank Broersen terug op zijn debuutrace op Hockenheim. Hij zou die als vierde eindigen. Maik pakte een podium en was meer dan content. “De mannen vooraan zijn gewoon te snel voor mij. De strijd met mijn vader was echt spannend, hij reed vlak achter mij. Ik heb er van kunnen genieten.”

In de tweede wedstrijd pakte Maik andermaal een derde stek. Ondanks dit resultaat was hij niet helemaal tevreden: “In de beginfase kreeg ik de snelheid niet in de auto, ondanks een set nieuwe banden en remmen.” Wel ging het tempo gaandeweg de race omhoog, wat het gevolg was dat Maik steeds meer vertrouwen kreeg in de BMW M4 GT4. “Een uur lang op racesnelheid rijden, betekent echt dat je de auto maar ook het circuit steeds beter leert kennen. Dat betaalde zich toch uit in een derde stek! Al met al voor mij een zeer goed autosport weekend,” verklaarde Maik.

Vader Frank kon het zijn zoon niet lastig maken. Maar het was vooral belangrijk om de auto beter te leren kennen, geen fouten te maken en te genieten. “Ik heb een uur lang heerlijk gereden en dit weekend flinke stappen kunnen zetten. Het is altijd mooi om te merken dat ik mijzelf nog verder kan verbeteren,” verklaarde Frank Broersen.

De volgende ronde van de Supercar Challenge is op het Belgische circuit van Zolder. Een baan waar vader en zoon beide ervaring hebben. “Wij kijken beide uit naar deze races. Het helpt als je de baan kent en dat je steeds meer thuis voelt in de BMW M4 GT4. Het is nog een maand wachten, maar wij hebben er zin in,” besloot Frank Broersen vooruitkijken op het volgende evenement waar vader en zoon de strijd zullen aangaan in de Supercar Challenge.

Uitslag race 1 (top 5), Hockenheim, zaterdag 14 mei 2022:
1. Tony Verhulst, 2 Denys-de Borle, 3. Maik Broersen, 4. Frank Broersen, 5. John Engelborgh

Uitslag race 2 (top 4), Hockenheim, zondag 15 mei 2022:
1. Tony Verhulst, 2. Denys-de Borle, 3. Maik Broersen, 4. Frank Broersen,

Tussenstand Supersport 2 Divisie na 4 races:
1. Tony Verhulst 68, 2. Maik Broersen 66, 3. Frank Broersen 62, 4. Pieter Denys 58, 5. Laurens de Wit 47, 6. Teunis Van der Grift 40, 7. John Engelborghs 35, 8. Robin Greenhalgh 28