Supercar

Dennis de Borst overheerst kwalificatie

10:27 14-05-2022

Niemand was vanochtend opgewassen tegen de dadendrang van Dennis de Borst die zijn Hyundai Hyundai i30N TCR onbedreigd naar de poleposition reed. Equipe Pieter Denys/Tim de Borle kwam, uitkomend in een lagere divisie, nog in de buurt van de tijd van de Febo Racing coureur. Hun fraaie Ligier JS2 bleef op maar 0.641 seconde steken. Equipe Hoekstra/De Jong waren het sterkst in de Sport divisie.

Een strak blauwe lucht boven de Hockenheimring en al een warm zonnetje zorgt voor een aangename start van deze dag. Gisteren kwalificeerden de grote kanonnen al voor hun startvolgorde van de twee races. Nu zijn het de Supersport 1 en 2 en de Sport divisie die met hun tijden de rest van het gecombineerde startveld gaan bepalen voor de eerste race die om 12 uur vandaag van start zal gaan.

In de Supersport 1 overheerste Dennis de Borst al beide vrije trainingen op afstand gevolgd door Ted van Vliet met zijn BMW E92 V8 en Remco de Beus in zijn BMW E46  M3. In de Supersport 2 waren het de Belgen Tony Verhulst en equipe Pieter Denys/Timde Borle die het snelste rond gingen.

Mark Wieringa en vader en zoon Blaak waren met hun Zilhouettes de snelsten in de Sport divisie.

Dennis de Borst geeft meteen na het begin zijn Hyundai i30N TCR de sporen en prijkt bovenaan het lijstje. Ted van Vliet en Remco de Beus volgen op afstand. In de Supersport 2 zijn het de beide equipes Verhulst en Denys/Borle die de dienst uitmaken. Maik Broersen in de strakke BMW M4 GT4 zit daar weer achter. In de Sport-divisie zijn het de kampioenen van vorig seizoen Jack Hoekstra/Pieter de Jong die naar de snelste tijd rijden. Nieuwkomer Jaco Kuil moet nog erg wennen en rijdt pardoes bij het uitkomen van de pits over de witte lijn en wordt daarvoor gelijk bestraft met één plaats naar achteren op de grid van de eerste race.

Met nog een kleine vier minuten op de teller wordt de kwalificatie onderbroken doordat er een wagen tot stilstand komt in de Ravenol Curve. Het is pechvogel Kuil die voor een Full Course Yellow zorgt. In de slotfase worden de wagens weer losgelaten, maar niemand komt meer aan de tijd van Dennis de Borst.

Equipe Denys/Borle uit de Supersport 2 divisie verbetert nog hun tijd en nestelen zich tussen de snellere Supersport 1 wagens als tweede algemeen. Het is om de tweede plaats in de Supersport 1 stuivertje wisselen tussen Van Vliet en De Beus, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk tweede wordt. Problemen in de slotfase voor De Beus die zijn BMW in de pits moet parkeren.

Tony Verhulst rijdt zich naar een tweede positie in de Supersport 2, gevolgd door Maik Broersen.

In de Sport divisie komt niemand meer aan de tijd van equipe Jack Hoekstra/Pieter de Jong gevolg door Mark Wieringa en Mark Jobst, allen in een Zilhouette Sport.