Drivers news

Podiumplekken voor FEBO Racing team in Hockenheim

12:03 20-05-2022

Het FEBO Racing team kende geen vlekkeloze wedstrijden in het Duitse Hockenheim, waar de tweede ronde van de Supercar Challenge werd verreden, maar sleepte toch twee podiumplekken uit het vuur. Hierdoor keert Dennis de Borst niet alleen huiswaarts met twee trofeeën, maar ook waardevolle punten voor het kampioenschap.

Hockenheim is geen onbekend terrein voor Dennis de Borst, ook vorig jaar reed hij twee races in met Hyundai i30N TCR. Voor de editie van 2022 moest Dennis de klus alleen klaren, omdat zijn teamgenoot andere verplichtingen had. Dat belette de ondernemer niet om bij de tijdtrainingen naar pole te trainingen voor beide races. “Mijn ritme had ik vlug te pakken op het circuit. In de wedstrijden kan het nog wel eens wat lastiger worden door de hoge temperaturen, voor zowel de banden als turbomotoren is dat verre van ideaal!”

Voortvarend begon Dennis aan de race en sloeg een gat met de concurrentie. Tot tweemaal toe zorgde een safetycar ervoor dat zijn voorsprong verdampte. Desondanks leek hij de zege binnen te gaan halen, tot in de slotfase van de race een aandrijfas brak. Vanwege zijn ruime voorsprong ging hij toch nog als derde de boeken in. “De wagen lag perfect en ik reed een ijzersterke race. Daarbij kon ik mij staande houden tussen een aantal GT’s. Alleen enorm zonde dat technische problemen mij in de weg zaten. Het is niet mogelijk om door te rijden met een gebroken aandrijfas. Een euvel als dit hoort bij een sport als deze, maar balen is het wel,” liet Dennis weten.

Met temperaturen van ruim boven de 25 graden werd de tweede race verreden. Dennis kwam niet zo sterk uit de startblokken en zat klem achter andere deelnemers. Dennis: “De wagens voor mij hadden vreemde rempunten. Ze rijden in een andere divisie en hebben een pak meer vermogen, waardoor ik er niet zomaar voorbij kon en mijn concurrent stak mij voorbij.” Na enkele ronden kwam Dennis in zijn ritme en pakte zowel de Ligier als de BMW van concurrent De Beus. Alleen voelde hij al snel dat wegligging niet in orde was. Dennis: “Ik had mijn handen vol en verloor bijna de controle over de wagen. Dit was geen pretje en hebben dan ook de band gewisseld.”. Na de pitstops had Dennis een achterstand van 70 seconden op de nummer twee. Hij ging er goed voor zitten en wist in de tweede helft van de race dit gat terug te brengen tot vijf seconden. De race was voor het FEBO Racing team net te kort om tweede te worden, maar uiteindelijk pakte het een prima derde plek.

“Vooraf zeker op meer gehoopt. Aan de snelheid lag het niet, maar het zat ons technisch dit weekend niet helemaal mee. De schade is beperkt gebleven en met voldoende punten keer ik huiswaarts!” liet Dennis weten. “Nu op naar Zolder, voor de volgende races.”

Uitslag race 1 (top 3), zaterdag 14 mei 2022:
1. Ted van Vliet, 2 Remco de Beus, 3. Dennis de Borst

Uitslag race 2 (top 3), zondag 15 mei 2022:
1. Ted van Vliet, 2. Dennis de Borst, 3 Remco de Beus

Tussenstand kampioenschap (top 6) na 4 races:
1. Dennis de Borst / Oscar Graper 85, 2. Remco de Beus 71, 3. Melvin & Eddie van Dam 35, 4. Henk Tappel / Harold Wisselink 28, 5. Ted van Vliet 23, 6. Robert & Benjamin van den Berg 20