Drivers news

Spa geeft Maik een podium en Frank Broersen veel plezier

09:32 25-10-2022

Francorchamps (België) – Frank en Maik Broersen waren met de twee BMW M4 GT4 bolides naar het beroemde Spa-Francorchamps afgereisd voor twee races in de Supercar Challenge. De wedstrijden waren verre van eenvoudig, door de weersomstandigheden. Maik pakte op zondag een prachtig podium.

Na een dag van trainingen reden Frank en Maik aan het eind van de dag de officiële tijdtraining die de starttijd zou bepalen. Vader en zoon deden niets voor elkaar onder. “Prachtig om op Spa te kunnen rijden en in de kwalificatie ging het toch best goed,” liet Frank optekenen.

De weersomstandigheden op zaterdag waren verre van ideaal. Regen en mist maakte dat de baan glad was en ook het zicht niet altijd goed was. Zeker achter de snellere GT3-machines, die veel spray opwerpen was het niet makkelijk. Maik startte vanaf een vijfde stek en had zijn vader Frank op de bumper. “De spray betekende dat ik weinig zag en ik verloor een paar plekken,” vertelde Maik. Hij kon zich revancheren en knokte in de slotfase nog met een andere BMW. Daarbij reed hij in de slotminuten zijn snelste raceronde. “De race was door het beperkte zich en de regen echt niet makkelijk, maar leuk was het zeker wel. Uiteindelijk toch nog mooi vierde geworden,” vertelde Maik.

Frank had het ook naar zijn zin. Hij begon sterk aan de race, waar hij zich goed vooraan stand wist te houden. “De race was mooi. In de regen glij je natuurlijk wel wat meer, maar de regenbanden hielden zich goed. Zo kon ik lekker aanhaken bij een groepje en heb zo geweldig kunnen rijden. Alleen jammer dat dit niet werd bekroond door een podiumplek!” liet Frank weten.

Zondag waren de weersomstandigheden een stuk beter. Frank en Maik Broersen begonnen sterk aan de wedstrijd en reden als aan een touwtje. Vader en zoon deden in deze beginfase weinig voor elkaar onder. Maik voerde het tweetal aan, maar hij zijn vader onder de achtervleugel. Maik: “Het is natuurlijk prachtig om dit samen met je vader te kunnen doen. Waarbij er uiteraard ook altijd competitie is en ik net een fractie sneller was dan hem.”. Met de BMW M4 GT4 lag hij op podiumkoers. Door een strakke race eindigde hij op een prima derde stek. “Geweldig om het weekend te kunnen bekronen met een beker! Het lag allemaal dichtbij elkaar vandaag en de strijd was dan ook mooi te noemen. De wagen was perfect geprepareerd door een beetje geluk kwam ik naar het podium. In de sport moet je dit geluk ook wel hebben.

In de beginfase wist Frank het tempo goed te volgen. Mede ook door zijn recent aangepaste rijstijl, die vruchten afwerpt. Frank: “Ik word iedere kilometer beter, omdat ik de wagen steeds beter leer kennen. Het was dan ook prachtig om in het kielzog van mijn zoon Maik te kunnen rijden. Ondanks het leeftijdsverschil kan ik hem nog zeer goed volgen. Daar kan ik alleen maar van genieten.” De top van het veld lag dichtbij elkaar. Helaas werd Frank halverwege de race geraakt door BMW M2 uit een andere klasse. Hij stuurde nog terug, maar de aanvaring zou zijn Waterloo betekenen. “Jammer het weekend zo te eindigen. Dit hoort er ook bij. De eerste helft van de race heb ik mij prima vermaakt. Ook op het droog is Spa geweldig!”

Frank en Maik rijden over twee weken de Finaleraces op het TT-circuit van Assen. Dit wordt de afsluiter van een mooi eerste seizoen in de Supercar Challenge voor vader en zoon.
 

Uitslag race 1 (top 8) zaterdag 15 oktober Spa Racing Festival:

1. Laurens de Wit, 2. Seinen / Seinen, 3. Tony Verhulst, 4. Maik Broersen, 5. Van Stee, 6. De Borle, 7. Frank Broersen, 8. Kirhhoff
 

Uitslag race 2 (top 6) zondag 16 oktober Spa Racing Festival:

1. Laurens de Wit, 2. De Borle, 3. Maik Broersen, 4. Tony Verhulst, 5. Seinen / Seinen, 6. Koelewijn, 12. Frank Broersen

Tussenstand (top 6) Supersport 2 na 14 races:

1. Laurens de Wit 257, 2. Tim de Borle 218, 3. Maik Broersen 191, 4. Tony Verhulst 182, 5. Frank Broersen 169, 6. Joop Arendsen / Berry Arendsen 169