Drivers news

FEBO Racing pakt 7e titel in Spa!

12:50 24-10-2022

Francorchamps (België) –  Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft het FEBO Racing Team in stijl de titel binnengehaald in de Supercar Challenge. Dennis de Borst pakte samen met Stan van Oord een tweetal prachtige zeges op het circuit in de Belgische Ardennen. De Borst heeft hiermee zijn 7de titel in de Supercar Challenge binnengehaald!

Met een flinke voorsprong in de stand om de titel reisden Dennis de Borst en Stan van Oord af naar België voor twee races op Spa-Francorchamps. Vrijdag was het Dennis die de kwalificatie voor zijn rekening nam en hij stuurde de Hyundai i30N TCR naar de pole in de klasse. “Spa blijft een geweldige baan. Een genot om met de Hyundai er te kunnen rijden,” tekende Dennis op.

De weersomstandigheden waren typisch voor Spa. Regen maakte de baan spekglad en dit betekende een flinke uitdaging. Dennis die de start voor zijn rekening zou nemen, kreeg het niet makkelijk. Spray van de snelle GT3’s betekende dat het zicht in de beginfase minimaal was. Dennis: “In de regen is het altijd lastig. Het zicht was minimaal. Ik besloot niet teveel risico te nemen en de banden te sparen. Zo kon ik aanhaken bij een andere TCR.” Slim reed hij zijn race en halverwege de race gaf hij het stuur over aan Stan van Oord. Hij reed een zeer sterke rijbeurt. In de slotfase van de wedstrijd zette hij de aanval in op de leider. Stan plaatste de Hyundai geweldig en passeerde de Audi TCR buitenom een Pouhon. Een inhaalactie om van te smullen. Dennis: “Wat een actie van Stan. Geweldig!” Hiermee pakte Dennis en Stan de zege. Hiermee pakt het FEBO Racing Team niet alleen een beker, maar ook nog eens de titel. “Prachtig om met een overwinning de titel veilig te stellen!”

Dennis startte de tweede race, die onder droge omstandigheden werd verreden. Hij kwam sterk uit de startblokken en had de leiding te pakken. Achter de Hyundai was een Audi TCR flink aan het drukken en die vergde veel van de banden. Dennis liet deze voorbij gaan. Dennis: “Mijn start was erg goed en ik pakte de leiding. Zo zag ik dat de Audi achter mij snel was en veel van zijn banden vergde, die liet ik maar voorbij.” Niet veel later kreeg de Audi een klapband en Dennis promoveerde naar de leiding. “Mijn race was echt gewoon goed. Na de regenrace van zaterdag is het ook wel fijn om op een droge baan te rijden.”

Halverwege de race nam Stan het stuur over. Die kon een aantal ronden aanzetten, maar door een lange neutralisatie was het niet de rijbeurt waarop hij op voorhand had gehoopt. “Dennis begon erg sterk aan de race. Voor mij was het dan een stuk eenvoudiger dan zaterdag. De lange neutralisatie betekende dat ik niet echt aan racen toe kwam,” liet Stan weten.

Over een krappe twee weken staan de Finaleraces op het programma. Dan komt het FEBO Racing Team in actie op het TT-circuit van Assen. Dennis: “We maken er een prachtige finale van!”

Uitslag race 1 (top 5), zaterdag 15 oktober, Spa Racing Festival

1. Dennis de Borst / Stan van Oord, 2. Schulte / Meijer, 3. Kabaz, 4. De Beus

Uitslag race 2 (top 2), zondag 16 oktober, Spa Racing Festival

1. Dennis de Borst / Stan va Oord, 2. De Beus

 

 

Tussenstand kampioenschap Supersport 1 na 14 races:

1. Dennis de Borst 300 [kampioen!], 2. Remco de Beus 196, 3. Oscar Graper 133, 4. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman 100, 5. Stan van Oord 86, 6. Henk Tappel 78