Drivers news

Bart Arendsen kampioen in de Supercar Challenge GT divisie!

09:14 24-10-2022

Francorchamps – Bart Arendsen heeft op Spa-Francorchamps het kampioenschap gepakt in de Supercar Challenge. De snelle man uit Rheden pakte eerst de pole, toen de zege en daarmee het kampioenschap in de GT-divisie van het snelste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux.

Bart was sterk aan het weekend begonnen en stuurde vrijdag naar de pole. Hiermee liet hij de concurrentie achter zich. “Een goed begin van het raceweekend! Ook in de regen ben ik snel met de BMW M6!” verklaarde Bart.

Zaterdag speelde het weer een voorname rol. Het was nat voor de eerste race, waar spray de rijders kan hinderen. Bart had hier echt geen probleem mee, want het was de snelle man uit Rheden die als leider de eerste bocht in dook. Hoewel hij de BMW M6 GT3 in het juiste spoor wilde houden en risico’s vermijden, liep hij zelfs weg bij zijn belager. Hij reed gecontroleerd, maar onbedreigd naar de zege. Dit was voldoende om ook het kampioenschap in de GT-divisie veilig te stellen.

“Ik had niet verwacht dat ik vandaag het kampioenschap al binnen heb kunnen halen. Tijdens de race was ik er totaal niet bezig maar toen ik het hele team uit de hekken zag hangen na de finish wist ik dat die binnen was. Het voelt als een hele opluchting maar dit betekent dat ik de 3 resterende wedstrijden (Spa en Assen) niks meer te verliezen heb er dus weer vol tegen aan ga!”

Bart Arendsen begon zondag voortvarend aan de tweede race van het weekend. De kersverse kampioen dook met zijn BMW M6 GT3 als leider de eerste bocht in. Achter de sympathieke coureur was het de BMW M6 GT3 van Mex Jansen. Bart wist een klein gaatje te slaan, maar echt comfortabel werd zijn voorsprong nooit. Na de pitstops ondervond Bart dit, want hij verloor de leiding omdat hij in zijn outlap werd opgehouden door wat achterblijvers. Bart: “De start was erg goed, alleen het inhalen van langzamere deelnemers is altijd spannend. Ik verloor erg veel tijd, daar profiteerde Mex Jansen van.”

In de tweede helft van de race reed Bart met het mes tussen zijn tanden. Hij reed het gat naar de leider dicht en wist met een goede actie de leiding terug te nemen. “Na mijn inhaalactie heb ik het gat nog flink weten te vergroten! Ik had de smaak te pakken. Zo reed ik naar de zege. Mijn tweede overwinning van het weekend, waarmee het kampioenschap nog een gouden randje heeft gekregen!” liet Bart weten.

Over twee weken staan de Finaleraces op het TT-circuit van Assen op het programma. Bart Arendsen rijdt dan nog twee wedstrijden met de BMW M6 GT3. “Op Assen gaan we er nog een prachtig festijn van maken!”

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 15 oktober Spa Racing Festival:

1. Bart Arendsen [kampioen], 2. Mex Jansen, 3. Ted van Vliet / Bas Schouten,
4. Hein Koopman, 5. Verhoeven / Verhoeven, 6. Brooks

Uitslag race 2 (top 6), zondag 16 oktober Spa Racing Festival:

1.Bart Arendsen, 2. Roger Grouwels, 3. Max Tubben, 4. Mex Jansen, 5. Ted van Vliet /
Bas Schouten, 6. Hein Koopman

Tussenstand (top 6) kampioenschap GT Divisie na 14 races:

1. Bart Arendsen 292 [kampioen!], 2. Roger Grouwels 206, 3. Hein Koopman 180, 4. Bob Herber 156,
5. Max Tubben 155, 6. Mex Jansen

Bart Arendsen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kingspan, MGB Cladding Systems, Tara Bouw, PHB de Combi, Rockwool, Icopal, Schilderservice Doetichem, Pelgrim Safety, Acoma en Koopman Racing.