Drivers news

Joop en Berry Arendsen genieten van de 1-serie in Zolder

15:58 20-06-2022

Tijdens de Zolder Superprix kropen Joop en Berry Arendsen weer achter het stuur van de zeer krachtige BMW 1-serie. Het was voor de broers genieten om samen te racen en toonden direct hun snelheid in de Supersport 1 van de Supercar Challenge, alleen werden hun inspanningen niet beloond met een prachtige trofee.

In de afgelopen maanden is de BMW 1-Serie volledig nieuw opgebouwd. Vorig seizoen kende deze wagen teveel technische problemen. Het team van Koopman Racing had de wagen picobello geprepareerd en ook kreeg de BMW een nieuwe kleurstelling. In de kwalificatie zaten de broers Arendsen er direct goed bij.

Zaterdag startte Joop zijn eerste race met de 1-serie. Het was verre van eenvoudig voor hem, omdat de wagen op oude banden stond. Zo blokkeerde soms de achterwielen bij het terugschakelen. Hij moest op eieren rijden, maar wist de wagen halverwege de race heelhuids de pits in te sturen. Daar stond Joop al klaar om het stuur over te nemen en de race uit te rijden. Ook hij worstelde wat met het versleten rubber. “Echt makkelijk was het niet, maar toch erg genoten in deze race. Ook prachtig om te rijden met mijn broer, maar ook dat mijn zoon rijdt.”

Joop Arendsen startte ook de tweede race en was ijzersterk onderweg. Hij wist de tijden van de mannen voor hem te evenaren en was daarna zelfs sneller. Mede geholpen door een setje verse banden. “Ik moest zelfs eerder remmen, want ik was echt een flink pak sneller. Er bij is een, maar voorbij is twee, zoals vaak in de autosport wordt genoemd. Helaas kon ik de BMW er niet naast zetten, maar het geeft voldoening om zo te rijden!” verklaarde Joop. Halverwege de race kwam hij binnen om de wagen over te geven aan Berry. Ook Berry voelde zich thuis in de wagen. Berry: “De wegligging was gewoon veel beter dan zaterdag. Zo heb ik echt veel kunnen genieten.” Toen een snellere deelnemer hem op een ronde wilde zetten was Berry iets te enthousiast. Hij maakte wat ruimte en over de hobbels brak de BMW uit en kwam terecht in de grindbak. “Het is de eerste keer dan ik serieus met de auto rij, voorheen reed ik met een voorwiel aangedreven SEAT. Nu brak de auto uit, gelukkig zonder schade,” gaf Berry aan. “Ondanks dit smetje was het een prachtig weekend! We hadden een hele goede auto die is geprepareerd door Koopman Racing. Een hele grote grijns en dit was genieten met een grote G”

De heren zijn er aankomende race op Spa ook weer bij. “Spa is natuurlijk een genot om te kunnen rijden met een wagen als deze,” zeiden de broers in koor. Daar zullen Joop en Berry genieten van het vermogen en de wegligging van de bijzonder rappe BMW 1-serie.

Uitslag race 1 (top 6) zaterdag 11 juni, Zolder Superprix:
1.Laurens de Wit, 2. Tony Verhulst, 3. Frank Broersen, 4. Maik Broersen, 5. Pieter Denys / Tim de Borle, 6. Joop en Berry Arendsen

Uitslag race 2 (top 6) zondag 12 juni, Zolder Superprix:
1. Pieter Denys / Tim de Borle, 2. Laurens de Wit, 3. Tony Verhulst, 4. Maik Broersen, 5. Hassan Arreffag / Mounir Arreffag, 6. Joop en Berry Arendsen