Drivers news

Ivar Moens doet race-ervaring op met BMW M6 GT3

15:52 20-06-2022

Ivar Moens heeft de eerste racekilometers afgelegd met de BMW M6 GT3 op het circuit van Zolder, een bolide waar vorig seizoen nog werd gereden in het gerennomeerde DTM-kampioenschap. De ondernemer en verzamelaar van spectaculaire bolides komt nog vaker in actie met de bolide.

Afgelopen winter kreeg Ivar Moens de kans om een BMW M6 GT3 aan te schaffen via Hein Koopman. Het was de machine die vorig seizoen nog in het DTM-kampioenschap reed. Voor Ivar is de wagen zowel een verzamelobject, maar wil zelf toch ook de snelheid en de G-krachten ervaren. Daarop besloot hij met begeleiding van Koopman Racing in Zolder de eerste racekilometers met de BMW M6 GT3 te rijden. “Naast verzamelaar ben ik gek op de snelheid. Het besturen van een dergelijke machine vergt mijn volledige concentratie en daardoor valt alle andere zorgen, die je als ondernemer toch altijd wel heb, voor even van af,” reageerde Ivar.

Moens reed de trainingen en startte de eerste race. “Het was echt een kennismaking. Ik kwam erachter dat ik toch echt meer tijd moet steken, om meer uit de M6 te halen en mij er op mijn gemak in te voelen.” De komende tijd zal hij vaker in de simulator plaatsnemen, waar de data van Zolder goed kan worden gebruikt. Het doel van Ivar is om er in Spa weer bij te zijn.

‘Ik moet echt nog wat uren maken in de sim. De BMW M6 GT3 is niet een bolide waar je zomaar even instapt. Zeker niet op Spa. Ik heb letterlijk nog wat huiswerk te doen. Dit maakt echt onderdeel uit van het leerproces! Voor de rest is het toch geweldig dat ik nu een voormalige DTM-machine heb en deze zelf op het circuit kan en mag besturen! Daar ga ik nog veel plezier aan beleven.”