Supercar

Dubbelslag voor equipe Piessens/Dejonghe op Circuit Zolder

17:41 12-06-2022

Een dubbelslag voor Deldiche Racing met de tweede overwinning voor Thomas Piessens en Sam Dejonghe. Ook een tweede nummer 1 bokaal voor Roger Grouwels, die naar zijn tweede overwinning bij de GT’s reed, al kwam Bob Herber met zijn Bentley nog heel dichtbij. Het was even wachten totdat het podium in de Supersport 1 klasse bekend werd omdat de wedstrijdleiding nog enkele straffen moest nekijken. Dennis de Borst mocht uiteindelijk naar het hoogste podium, gevolgd door Assenaar Henk Tappel, die blij was met zijn tweede plaats. Nagy Kabaz kwam weliswaar als eerste over de finish, maar een tijdstraf wierp hem terug, maar hij mocht toch nog op het podium voor een iets kleinere trofee. Pieter Denys, die deze tweede race alleen reed, won de Supersport 2 divisie voor Laurens de Wit en Tony Verhulst. Equipe Voet/Van den Broeck was deze tweede race op Zolder de beste in de Sport divisie.

Twintig rijen met imposante bolides staan klaar voor hun tweede Supercar Challenge race in de Zolder Superprix. Luc De Cock met de tweede Deldiche Norma blijft in de pits staan. De overgebleven wagens worden in twee gescheiden groepen al rollend gestart richting de eerste Linker. Brent Verheyen met zijn Norma is het beste weg, gevolgd door Thomas Piessens met een wagen van hetzelfde merk. Gary Hauser dringt gelijk aan met zijn LMP3 Norma, maar de race lijkt voor de Luxemburger van korte duur. Dikke rookwolken uit zijn bolide voorspellen niet veel goeds en de rijder parkeert zijn wagen in de pits, waar het probleem gelukkig toch kan worden opgelost. Ook Bob Herber heeft schade links voor, maar kan zijn weg probleemloos vervolgen.

Nagy Kabaz is het snelste weg van de Sportdivisies, gevolgd door Michaël De Keersmaecker met zijn snelle Audi RS3 en Dennis de Borst in zijn Hyundai. Jack Hoekstra gaat na de Villeneuve chicane midden in het veld dwars en neemt drie andere rijders mee. Jan Berry Drenth, Frank Broersen en debutant Jos Harper, die met schade rechts de pits moet opzoeken maar zijn weg kan vervolgen. Na een full course yellow volgt redelijk snel de herstart.

Thomas Piessens zit vooraan heel dicht achter Brent Verheyen. Daarachter leidt Bob Herber voor Bart Arendsen en Roger Grouwels de GT klasse. Max Tubben komt de pits in en stapt uit. Einde race helaas voor de Zilhouette GTR.

Nagy Kabaz is veel te sterk in de Supersport 1 divisie en is zelfs bezig om de voor hem gestarte Radicals op te jagen en in te halen. Tweede rijder Dennis de Borst in deze klasse is met zijn Hyundai al op bijna 25 seconden achterstand gereden.

Laurens de Wit is ongenaakbaar in de Supersport 2 divisie en rijdt Tony Verhulst met zijn Honda Civic al op elf seconden. Verhulst heeft zijn traditionele gevecht met zijn landgenoot Pieter Denys, maar moet het onderspit delven ten opzichte van de Ligier JS2.

In de Sport divisie leidt thuisrijder Chris Voet met de Peugeot voor Axel Jansen, die na 26 jaar de racehandschoenen weer heeft aangetrokken. Derde is Mark Jobst, die gisteren nog deze klasse op zijn naam wist te schrijven.

Aan de kop kan Thomas Piessens het tempo van Brent Verheyen niet bijhouden. Het verschil tussen de twee Norma’s is al opgelopen tot ruim 18 seconden.

Op een derde plaats algemeen en eerste in de GT divisie rijdt nog Bob Herber met de Bentley, op de voet gevolgd door Bart Arendsen in zijn BMW M6 en Roger Grouwels met zijn winnende Nissan van gisteren. In de Supersport 1 volgt de éne na de andere straf voor Nagy Kabaz wegens zijn rijgedrag. De RXC Spyder coureur heeft inmiddels al 86 seconden opgebouwd, die na de race worden verwerkt in zijn eindtijd. Een kansloze missie dus voor de winst. Zijn teammanager moet zich melden bij de wedstrijdleiding.

Het is halverwege tijd voor de verplichte pitstops. Koploper Brent Verheyen wordt vervangen door Ian Gepts voor de tweede helft van de wedstrijd. Alleen komt Gepts niet zover want de Norma valt even stil voor de Boutsen chicane. Na een reset kan de wagen met veel achterstand zijn race vervolgen, maar moet daarna definitief opgeven. De nieuwe koploper heet Sam Dejonghe die het stuur van Thomas Piessens heeft overgenomen en nogal wild de pitstraat uitrijdt.

Roger Grouwels heeft de kop genomen bij de GT’s, maar Bob Herber zit hem op de hielen. Bart Arendsen is derde GT en vijfde algemeen achter de equipe Olivier Bertels/Cédric Baeten in hun Norma uit een hogere klasse. Lea Mauer spint haar LMP3 Norma in de Villeneuve chicane maar kan haar weg vervolgen. John Engelborghs zet zijn Lotus Exige op een gevaarlijke plek bij het uitkomen van de Jacky Ickx bocht. De baan ligt besmeurd met een oliespoor na de Terlaemenbocht, het lange spoor is wel een halve meter breed. Een full course yellow zorgt voor wat onderhoud. Na de herstart volgt er gelijk weer een onderbreking nadat Berry Arendsen met de Supersport 1 BMW 1 serie  zich flink ingraaft in het grind van de Villeneuve chicane.

De wagen wordt snel weggetrokken en de strijd kan worden hervat voor de laatste vier minuten. In de Supersport 2 heeft Laurens de Wit zijn koppositie na de pitstop moeten afgeven aan Pieter Denys met de Ligier. In de Sport divisie zijn het de Belgen Voet/Van den Broeck die richting de overwinning rijden, gevolgd door herintreder Axel Jansen met zijn BMW M2. Equipe Piessens/Dejonghe krijgen mede door de uitval van equipe Verheyen/Gepts de overwinning in hun schoot geworpen.

Roger Grouwels pakt de dubbelslag op Circuit Zolder. Na de fraaie overwinning van gisteren wint de Nissan coureur ook deze tweede manche voor Bob Herber, die nog tot een seconde achterstand komt en Bart Arendsen met de BMW M6.

Martin Lucas wint de CN divisie in zijn Radical met flinke voorsprong op vader en zoon Greenhalgh.

In de Supersport 1 wordt Dennis de Borst eerste in de klasse met een hele blije Henk Tappel als tweede. “Dit is mijn eerste podium in de Supersport 1. Ik had tijdens de race weinig problemen.

De remmen werden wat warmer waardoor ik tweemaal licht doorschoot in de bochten, en op het einde werd de motor erg warm, vooral als ik veel achter andere auto’s reed.

Maar dat was eigenlijk alles. Ben super tevreden met het resultaat”. Nagy Kabaz kwam weliswaar als eerste over de finish, maar werd achteraf bestraft met veel strafseconden om uiteindelijk als derde toch nog gehuldigd te worden.

In de Supersport 2 reed Pieter Denys naar de overwinning voor Laurens de Wit en Tony Verhulst. De wit was na de race heel tevreden over zijn tweede plaats. Ik had tegenover de winnaar 35 seconden resultaat seconden die ik tijdens mijn pitstop moest ondergaan. Als je net als gisteren wint dan loop je daar tegenaan en dat geeft helemaal niets. Ik heb er alles aangedaan om mijn achterstand nog in te halen, maar bleef steken op zo’n dikke zes seconden. Maar ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn resultaten dit Zolder weekend.”

In de Sport divisie waren het de Belgen Chris Voet/Bart van den Broeck die op hun thuiscircuit de overwinning naar zich toetrokken. Na de tweede plaats gisteren van zoon Mex was er een zelfde plaats voor Axel Jansen, die in de negentiger jaren uitkwam in de Renault Clio Cup en Formule Opel Lotus.