Supercar

Fraaie winst voor Willem Meijer op Spa. Titelstrijd bijna beslist

17:43 15-10-2023

Feest bij JR Motorsport na de fraaie overwinning van Willem Meijer in de twee race op Spa. Ook blijdschap bij JR voor equipe Max Tubben/Max Weering die na opgave van hun grote concurrent equipe Mex Jansen/Jordin Poland nu in een zetel naar de twee afsluitende races op TT Circuit Assen kunnen afreizen om daar hun titel binnen te halen. Na hun tweede plaats van gisteren nu ook de bokaal voor de derde podiumplaats voor de debuterende Jayden Post, die samen met Bas Schouten naar twee welverdiende podiumplaatsen rijdt. Jonas De Kimpe wint de Supersport 1 divisie, terwijl Priscilla Speelman onbedreigd naar de hoogste trede rijdt in de Supersport 2. Een dubbelslag voor Mark Jobst zorgt ervoor dat de titel in de Sport divisie bijna binnen is. Nog een complimentje voor vader en zoon Drummen die na hun derde plaats gisteren nu ook de tweede plaats pakken op Spa. Hun beste prestatie ooit.

De hemel boven Spa-Francorchamps wordt wat dreigender. De bolides van de Supercar Challenge rijden op naar de grid voor hun tweede wedstrijd van dit weekend. De strijd aan de kop gaat gewoon weer verder waar het gisteren is geëindigd. Mex Jansen neemt net als gisteren de start voor zijn rekening in de BMW M6 van Koopman Racing. Max Tubben gaat als eerste weg in de JR Motorsport BMW M6. Gaan vader en zoon De Borst alweer verrassen in de Supersport 1? Is Priscilla Speelman eigenlijk wel te verslaan in de Supersport 2 divisie? En kunnen vader en zoon Emile en Tom Drummen weer koplopers worden in de Sport divisie? We gaan het allemaal meemaken in deze tweede één uurs race.

Zij aan zij strijden Max Tubben en Mex Jansen na de rollende start wie als eerste de Raidillon gaat bestijgen. Uiteindelijk houdt Jansen zijn voet op het gas en gaat als koploper door Kemmel Straight op weg naar Les Combes. De wedstrijd is echter van korte duur. De pit uitgang is geblokkeerd na een ongeval in de BMW M2 Racing Cup Benelux die voor de Supercars als eerste moest starten. Een safetycar vangt de wagens op. Na het opruimen van de uitgevallen auto’s en de reparatie aan de bandenstapels wordt het veld voor de tweede maal los gelaten.

Drama voor Mex Jansen die zijn BMW M6 na de herstart langzaam de pits inrijdt. Einde van een bijna een jaar durende strijd met de BMW M6 van equipe Tubben/Weering, die nu in een zetel richting de titel rijdt. Willem Meijer is in de M6 van Ted van Vliet de nieuwe verrassende koploper in de JR Motorsport BMW M6. Max Tubben rijdt voor hetzelfde team daar een kleine vier seconden achter. De derde plaats is in handen van Jayden Post.

In de Supersport 1 divisie is het Jonas De Kimpe met zijn VW Golf GTI voor Fabian Schoonhoven, die echter na een tik van een auto uit een andere merkenserie, met zijn Audi door het grind van Bruxelles ploegt. Schoonhoven kan met hulp van de marshalls weer zijn weg vervolgen, maar hij verliest veel kostbare tijd. Dennis de Borst ligt daardoor tweede in deze klasse, gevolgd door Ruud Olij.

In de Supersport 2 is het Bas Barenbrug op kop maar die gaat zijn eerste plaats verliezen door een inhaalmanoeuvre zonder te letten op de track limits waardoor hij voordeel haalt. Priscilla Speelman profiteert en pakt daarmee de kop. Ook Chris Voet met zijn Renault Alpine maakt dezelfde fout en krijgt ook een straf van 20 seconden.

In de Sport divisie is het Jack Hoekstra met zijn Zilhouette die vooraan rijdt met Mark Jobst en Rob Nieman daar achter aan. De diverse pitwindows gaan open. Mex Jansen die na zijn pitbezoek met vijf ronden achterstand de baan weer op komt valt stil in Pouhon en moet worden weggesleept onder een full course yellow.

Na alle stops rijdt Willem Meijer op kop voor Max Weering, die Max Tubben heeft afgelost. Het verschil tussen de beide JR Motorsport bolides bedraagt een dikke negen seconden.

Derde is Bas Schouten die het stuur van Jayden Post heeft overgenomen. In de Supersport 1 divisie is Remco de Beus de bovenliggende rijder. Echter de rijder heeft te laat zijn verplichte pitstop gedaan en wordt daardoor bestraft, waardoor Jonas De Kimpe weer zijn eerste positie gaat overnemen. Steff de Borst heeft het Hyundai zitje overgenomen van vader Dennis en rijdt rond op een derde plaats.

In de Supersport 2 divisie hoeven we eigenlijk niet te vertellen wie aan de leiding ligt. Priscilla Speelman heeft een flinke voorsprong op Bas Barenbrug opgebouwd. André Seinen ligt derde. Bart van den Broeck met de Traxx Racing Renault Alpine ligt vierde gevolgd door Maik Broersen, die niet zo lekker gaat als normaal.

In de Sport divisie is het kampioenskandidaat Mark Jobst die op bijna negen seconde voorsprong van Pieter de Jong fluitend naar het einde van deze race rijdt. Derde is Tom Drummen die snel tijd goed maakt op De jong maar ook achteruit moet kijken naar de Renault Clio Evo van Rob Nieman.

Aan de kop van de wedstrijd rijdt nog steeds Willem Meijer rond. Achtervolger Max Weering heeft weliswaar wat tijd goedgemaakt maar het verschil is toch nog steeds zeven seconden. In de Supersport 1 divisie heeft Jonas De Kimpe een voorsprong van zeven seconden op Remco de Beus, die echter zijn straf nog moet ondergaan en deze tweede plaats spoedig moet omwisselen met Ruud Olij. Steff de Borst is er met de Febo Hyundai afgegaan in Campus en komt de pits in waar zijn monteurs gelijk onder de motorkap kijken. Er wordt van alles gecheckt, gras uit de radiator gehaald en de auto wordt weer naar buiten gestuurd.

In de Supersport 2 divisie rijdt Priscilla Speelman op een algemene negende plaats de sterren uit de hemel en wint onbedreigd de wedstrijd voor Bas Barenbrug en André Seinen. In de Sport divisie overwint Mark Jobst en pakt op Spa een dubbelslag.

Het jagen van Tom Drummen op Pieter de Jong krijgt zijn succes. De BMW M2 40 van vader en Zoon Drummen pakt de tweede podiumplaats, hun beste prestatie ooit. De derde podiumplaats is er voor equipe Hoekstra/De Jong met hun Zilhouette.

De algehele overwinning is voor Willem Meijer, een terechte winst voor de snelle JR Motorsport-coureur.

Blijdschap ook bij equipe Max Tubben/Max Weering die na de opgave van equipe Mex Jansen/Jordin Poland nu met een goede uitgangspositie voor de twee afsluitende wedstrijden op TT Circuit Assen kan afreizen.