Supercar

MV Motorsport actief in alle V-Max raceklassen

14:29 13-05-2022

Vorig jaar begon voormalig Dakar motorcoureur Maikel Verkade een nieuw raceteam met als doel om onervaren rijders snel veel ervaring te laten opdoen. Via de Ford Fiesta’s en Mazda MX-5 cupauto’s kunnen coureurs bij MV Motorsport doorgroeien naar de VRM BMW M2 Cup of de Supercar Challenge. In 2021 begon het nieuwe team in de BMW M2 Cup met titelkandidaat Kelvin Snoeks. Een jaar later blijkt het concept van Maikel aan te slaan, want dit seizoen rijden de herkenbare witte auto’s met helder groen MV-logo in alle vier de V-Max klassen.

Vijf auto’s
Na zijn actieve carrière als motorcoureur gebruikte Maikel zijn technische en race-ervaring bij bekende raceteams als Van Amersfoort Racing en Koopman Racing. Ook in de DTM was hij veel actief en in 2020 besloot Maikel dat de tijd was gekomen om zijn ervaringen te gebruiken voor zijn eigen team. Met ondersteuning van zijn ouders, die speciaal voor de VRM Voorjaarsraces waren overgekomen uit Curacao, zet Maikel dit tweede seizoen groot in met een indrukwekkende line-up van in totaal vijf auto’s.

Ford Fiesta Sprint Cup
In de Ford Fiesta Sprint Cup verdedigt Esmee Kosterman de felle kleuren van MV Motorsport. En direct met succes, want in de eerste race tijdens de VRM Voorjaarsraces werd ze knap vijfde algemeen en daarmee pakte de jongedame de derde plek in haar klasse voor rijders onder 24 jaar.

Mazda MX-5 Cup   
In de Mazda MX-5 Cup zet MV Motorsport twee auto’s in. Sam Jongejan deed vorig seizoen al wat ervaring op in de Mazda en dat betaalde direct uit, want hij werd in beide races tweede bij de junioren, een vierde en vijfde positie algemeen. Laurent Fresnais en zijn teamgenoot Fady komen beide uit Frankrijk en zijn zo gecharmeerd van de Mazda MX-5 Cup dat ze dit seizoen deelnemen in de Goldcup, voor rijders boven 40 jaar. Beide coureurs rijden elk evenement één sprintrace.

Supercar Challenge
Melvin van Dam en zijn vader Eddie reden vorig seizoen al in de Supercar Challenge met hun Radical SR1. Dit seizoen kiezen vader en zoon voor MV Motorsport. In de eerste race grepen ze nog net naast het podium in de sterke divisie Supersport 1, maar de tweede race leverde een prachtige tweede positie op. 

BMW M2 Cup Benelux
Kelvin Snoeks deed vorig seizoen lang mee in de titelstrijd, maar zag die in de slotfase helaas aan zijn neus voorbij gaan. Dat hij dit jaar met minder geen genoegen neemt bleek direct tijdens de VRM Voorjaarsraces, want hij pakte brutaal de poleposition voor de eerste race en de tweede startplek voor de tweede race. Snoeks streed beide races lang mee om de overwinning, maar finishte beide races jammer genoeg buiten het podium. Het seizoen is echter nog lang en MV Motosport weet zeker dat Snoeks succes gaat boeken in de komende races.   

Breed pakket
Omdat de kalender van alle V-Max klassen grotendeels overeenkomt is het voor MV Motorsport ideaal om met het team in de verschillende klassen deel te nemen. “Het levert een grote kostenbesparing op en daarvan profiteren mijn rijders uiteraard ook. Bovendien kunnen we bijvoorbeeld een jonge karter een compleet pakket bieden waarmee hij in een aantal jaren kan doorgroeien van de Fiesta Sprint Cup naar de BMW M2 Cup Benelux,” besluit een trotse Maikel Verkade.