Drivers news

Cees Wijsman kijkt met veel plezier terug op debuut

12:06 15-04-2022

Cees Wijsman heeft tijdens de Voorjaarsraces zijn debuut gemaakt in de Supercar Challenge. Met de BMW M6 GT3 werd het een prachtige ervaring voor de enthousiaste coureur uit Zandvoort die bijna van iedere kilometer op het Zandvoortse asfalt kon genieten. Een ervaring die zeker naar meer smaakte.

Deze winter heeft Cees de stoute schoenen aangetrokken en de beslissing heeft gemaakt een BMW M6 GT3 aan te schaffen. “Met veel vertrouwen in Hein Koopman en zijn team heb ik de grote stap gemaakt om krachtige GT3-machine aan te schaffen. In de afgelopen weken heb ik de eerste kilometers gemaakt, maar dit weekend worden mijn eerste races,” keek Cees al met veel genoegen vooruit op zijn debuut in de Supercar Challenge. In de trainingen maakte hij geen fouten en kwalificeerde zich zo in het middenveld.

De weergoden speelden een hoofdrol voor de eerste wedstrijd van Cees in de Supercar Challenge, namelijk hagel maakte de baan spekglad. In verre van ideale omstandigheden moest hij de BMW M6 GT3 bolide met tegen de 600 pk temmen. Het belangrijkste was om geen schade te rijden, in die opzet slaagde Cees dan ook met verve. “Met een fikse dosis spanning zat ik in de auto. Net alsof je een proefwerk moet maken, dat je niet hebt geleerd. Ik reed voorzichtig en wilde niets forceren. Na drie ronde kwam ik in een ritme en was de spanning weg. Wat wel tevoorschijn kwam onder mijn helm, was een glimlach die ronde na ronde groter werd! Mijn eerste race overleefd en genoten!” liet Cees met een smile van oor tot oor weten.

Zondag waren de omstandigheden een stuk gunstiger. Toch besloot Cees geen risico te nemen, maar om iedere raceronde ervaring op te doen. Hij kreeg de smaak te pakken en reed iedere ronde sneller. “Ik werd misschien zelfs iets te gretig, want ik begon na een safetycar al met inhalen voor de lijn. Hierop kreeg ik terecht straf, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen de leiders mij voorbijgingen, heb ik goed gekeken naar hun lijnen. Zij remmen later en mede daardoor ging ik ook steeds sneller! Uiteindelijk had ik Hein Koopman achter mij aan en kon daar zelfs mee strijden!”

“Wat een geweldig weekend! Van angstige momenten in de regen tot een fenomenale race op zondag. Het team van Hein Koopman is geweldig. Prepareren de auto’s top en zorgen dat ik kan genieten van mijn hobby!”

Cees tot slot: “Ik kijk al uit naar de volgende race in Hockenheim. Thuis is de sim geïnstalleerd en ik ga de komende maand veel oefenen. Nee ik word echt geen kampioen in 2022, maar deze ervaring neemt niemand mij af”  

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 9 april, Voorjaarsraces
1. Bart Arendsen, 2. Roger Grouwels, 3. Max Tubben, 4. Daan Meijer, 5. Hein Koopman, 6. Cees Wijsman

Uitslag race 2 (top 6), zondag 10 april, Voorjaarsraces
1. Daan Meijer, 2. Bart Arendsen, 3. Bob Herber, 4. Roger Grouwels, 5. Hein Koopman, 6. Patrick Engelen / Steve Brooks, 7. Cees Wijsman