Drivers news

Dubbele overwinning voor FEBO Racing tijdens Voorjaarsraces

11:56 15-04-2022

Het FEBO Racing team kent een sterke seizoensopener tijdens de Voorjaarsraces op Zandvoort. Dennis de Borst en Oscar Gräper wisten zowel op zaterdag als op de zondag er met de overwinning vandoor te gaan. Hiermee is het duo meer dan voortvarend aan het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge begonnen.

In 2022 heeft Dennis de Borst een nieuwe teamgenoot in de persoon van Oscar Gräper. De afgelopen jaren streden de heren tegen elkaar, maar bundelen voor dit seizoen de krachten in de Supercar Challenge. Het was Dennis die de kwalificatie voor zijn rekening nam en hij toonde aan zich bijzonder goed op zijn gemak te voelen in de Hyundai i30N TCR door de pole te pakken.

De eerste wedstrijd van het weekend reed Dennis alleen, terwijl zondag Oscar Gräper de race zou rijden. Het waren geen makkelijke omstandigheden voor de bevlogen ondernemer, omdat er vlak voor de start een fikse hagelbui over het circuit van Zandvoort trok. Vanaf de eerste positie kwam hij zeer goed weg, ondanks de glibberige baan. Halverwege de race dook hij binnen voor de pitstop. Dennis besloot te wisselen naar profielloze slicks, terwijl zijn concurrent de regenbanden trouw bleef. “Op de slicks had ik het echt moeilijk. Niet alleen werd ik voorbij gestoken, maar ik kon ook niet echt aanpikken. Het duurde erg lang voordat ik de banden op bedrijfstemperatuur kreeg,” liet Dennis weten. Hij reed het gat dicht en met twee ronden voor de vlag wist hij de leiding te heroveren. Zo schreef hij de seizoensopener op mijn naam. “Het was vandaag niet makkelijk door de omstandigheden, maar dan toch de zege pakken is een prachtige beloning voor het harde werk!”

Oscar Gräper bemande de Hyundai i30N TCR voor de tweede race van het weekend. De weersomstandigheden waren de verkoper van exclusieve auto’s veel gunstiger gezind, dan die van zijn teammaat een dag eerder. Onder een prachtig voorjaarszonnetje begon hij aan de race. In de tweede ronde zag Oscar bij het ingaan van Tarzanbocht een tweetal concurrenten opdoemen. Zij hadden technische problemen en schoten rechtdoor de grindbak in en mistte de Hyundai op een haar na.  Hierop werd de race lang stilgelegd. Oscar: “Zelf reed ik een sterke race. Alleen bij de start moest ik uitwijken een paar snellere GT machines. Vanaf de tweede ronde reed ik praktisch zonder concurrentie, door de klap achter mij. Toen de race werd vervolgd heb ik mijn ronden kunnen rijden en ga steeds beter met het Hankook rubber om. Ervaring waar ik de rest van het seizoen zeker nog van ga profiteren.”

Het FEBO Racing team kan terugkijken op een geslaagd raceweekend. “Het is geweldig dat we met twee bekers huiswaarts keren! Nu op naar Hockenheim, waar wij volgende maand hopen op meer tegenstand,” keek Dennis alvast voorzichtig vooruit.

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 9 april, Voorjaarsraces
1. Dennis de Borst / Oscar Gräper, 2. Robert van den Berg / Benjamin van den Berg, 3. Remco de Beus, 4. Melvin van Dam / Eddie van Dam, 5. Henk Tappel / Harold Wisselink, 6. Ruud Olij

Uitslag race 2 (top 4), zondag 10 april, Voorjaarsraces
1. Dennis de Borst / Oscar Gräper, 2. Melvin van Dam / Eddie van Dam, 3. Remco de Beus, 4. Henk Tappel / Harold Wisselink