Drivers news

Zege voor Bart Arendsen en Nick Catsburg na geweldig gevecht

12:05 04-11-2021

Bart Arendsen en Nick Catsburg hebben met een overwinning het seizoen in de Supercar Challenge afgesloten. Bart moest er zondag flink voor knokken, maar wist uiteindelijk de hoogste trede van het ereschavot te beklimmen en het weekend met bekers en champagne te eindigen. Een prachtige bekroning van een zeer bewogen seizoen.

Op het TT-circuit van Assen werden de Finaleraces verreden. Een baan waar Bart Arendsen en Nick Catsburg al ervaring hebben met BMW M6 GT3. In de kwalificatie was het Arendsen die de potentie van de machine toonde en naar de pole stuurde.

Een druilerige zaterdag was het moment dat de eerste wedstrijd van het weekend werd verreden. Op die natte baan nam Catsburg de start voor zijn rekening. In de M6 GT3 pakte hij de leiding in de klasse en wist het zelfs de snelle LMP3-machine moeilijk te maken. “Mijn start was goed en ik was zelfs sneller dan de LMP3, maar wilde geen risico nemen,” liet Nick Catsburg weten. Door de eerdere successen moest het duo lang stilstaan. Daarna was het de rijbeurt van Bart. “In deze natte omstandigheden was het echt niet eenvoudig. Wel kwam ik steeds beter in mijn ritme, maar door de langere pitstoptijd kon ik niet voor de overwinning vechten. Iedere ronde ging het beter en leek zelfs een actie te kunnen maken. Vanwege de natte en gladde baan zag ik hier vanaf, als het droog was had ik de BMW er zeker naast gezet,” sprak Bart vol vertrouwen die steeds beter overweg kan met de machtige BMW M6 GT3. Uiteindelijk pakte hij nog een prachtige podiumplek op het TT-circuit.

Zondag waren de weersomstandigheden de coureurs gunstiger gezind. Catsburg begon de race vooraan en reed gedecideerd naar de leiding. Hij wist een gat te slaan, maar wist dat zij langer stil moesten staan dan de concurrentie vanwege eerdere successen. Na de pitstop nam Bart het stuur over en kwam met een minimale voorsprong de baan op. De gehele race had hij een andere BMW M6 GT3 op de bumper.

Hij moest flink aan de bak om de concurrentie voor te blijven, maar zou uiteindelijk de zege pakken. “Dit was echt racen. Hier doe je het voor. Ik kon de wagen precies plaatsen waar ik wilde en daardoor de zeer snelle Bas Schouten achter mij houden. Het weekend dan bekronen met een overwinning is geweldig!” liet Bart weten.

“Het is een bewogen seizoen geweest. Van de BMW 132 GTR naar de BMW M6 GT3 was een mooie, maar wel grote stap. Zelf heb ik mij in de laatste races ontwikkeld, door de hulp van het team van Koopman Racing en mijn teamgenoot Nick Catsburg. Ook wil ik mijn familie danken, want dit stelt mij in staat met de BMW M6 GT3 te racen. Nu op naar volgend jaar!”

Uitslag race 1 (top 6) , zaterdag 30 oktober, Finaleraces
1. Max Tubben, 2. Bob Herber, 3. Bart Arendsen / Nicky Catsburg, 4. Peter Posavac, 5. Hein Koopman, 6. Van Vliet / Schouten

Uitslag race 2 (top 6) , zondag 31 oktober, Finaleraces
1. Bart Arendsen / Nicky Catsburg, 2. Van Vliet / Schouten, 3. Bob Herber, 4. Max Tubben, 5. Hein Koopman, 6. Steve Brooks

Eindstand (top 6) GT divisie 2021:
1. Bob Herber 259, 2. Max Tubben 216, 3. Nicky Catsburg 150, 4. Daan Meijer 143, 5. Bart Arendsen 129, 6. Peter Posavac 127