Drivers news

Het FEBO Racing Team pakt op Assen de titel

14:28 03-11-2021

Het FEBO Racing Team heeft op Assen de titel gepakt in de Supercar Challenge. Dennis de Borst en Stan van Oord mochten tijdens de Finaleraces van de Supercar Challenge andermaal een titel bijschrijven op hun inmiddels indrukwekkende erelijst. Het duo wist de titel te bekrachtigen met een podiumplek.

Met een ruime voorsprong in het kampioenschap reisde het duo naar het TT-circuit. In de kwalificatie streed het duo voor de pole. Het was Stan van Oord in de Hyundai i30N TCR die de pole wist te pakken, waarmee hij het team van de beste startplek verzekerde. “Goed om het weekend zo te beginnen en alvast het eerste punt van het weekend binnen,” liet Dennis weten.

Race 1, zaterdag 30 oktober
Met het zicht op de titel was het Dennis die de start voor zijn rekening nam. Hoewel hij goed van zijn plek kwam, reed hij erg slim. “Natuurlijk is het een bijzondere race, zo met de kans op een kampioenschap. Zelf wilde ik geen risico nemen en liet dan een aantal snelle mannen achter mij voorbijgaan,” gaf Dennis aan. Eenvoudig had hij het niet, want door hevige regen was het zicht in de Hyundai minimaal. Stan die het stuur over nam, ging ook behoudend te werk. Hij pakte punten en dat was voldoende voor de titel.

“Geweldig dit resultaat. Misschien was deze race niet spannend, maar we plukken de vruchten van een geweldig seizoen waarin wij steevast iedere wedstrijd punten pakten. Een kroon op een prachtig jaar en de eerste titel met de Hyundai!”

Stan voegde daaraan toe: “Echt makkelijk was het niet, door de beslagen ruit. Gelukkig kon wist de race sterk te eindigen en geweldig om het kampioenschap binnen te halen.“

Race 2, zondag 31 oktober
De tweede race was het Stan van Oord die de start voor zijn rekening nam. Met de titel op zak kon hij genieten, waarbij het doel was een podium. Zodat de titel met bekers en champagne bekroond zou kunnen worden. “De start voor mijn rekening nemen was echt even wat ander. Gelukkig kon ik snel een gat slaan en nu moest ik de banden sparen,” liet Stan weten.

“De start heb ik vanaf het pitdak gezien, dit is uniek” voegde Dennis daaraan toe. Het duo werd gehinderd door een enorme hoeveelheid strafseconden, waardoor Dennis op de tweede stek rondreed en de leider buiten zijn bereik was. Toch was hij niet ontevreden met de tweede stek. “Het gat was door de strafseconden te groot, maar ik heb genoten dit laatste half uur van het seizoen. Het team van Ferry van Monster Autosport had de wagen top geprepareerd en ik kon met een tweede plek zo ook de titel glans geven.”

Het duo mocht het podium beklimmen, waar ook de titel van het FEBO Racing Team gevierd werd met bekers en champagne. “Het was een geweldig seizoen en samen met Stan hebben we erg sterk gereden. We gingen niet iedere race voor de eindzege, maar juist voor punten.”

“Via deze weg wil ik dan iedereen danken, het team, sponsoren, de organisatie en natuurlijk ook mijn teamgenoot Stan. Hier ga ik de komende maanden van genieten!”  

Uitslag race 1 (top 6) , zaterdag 30 september, Finaleraces
1. Graper, 2. Van den Berg / Van den Berg, 3. Tappel / Wisselink, 4. Dennis de Borst / Stan van Oord, 5. Verhoog / Sieljes, 6 Remco de Beus

Uitslag race 2 (top 6) , zondag 31 september, Finaleraces
1. Graper, 2. Dennis de Borst / Stan van Oord, 3. Greenhalgh / Greenhalgh, 4. Verhoog / Sieljes, 5. Marcel van de Maat, 6. Van den Berg / Van den Berg

Eindstand (top 6) Supersport 1 kampioenschap:
1. Dennis de Borst / Stan van Oord [kampioen] 252, 2. Van den Berg / Van den Berg 206, 3. Remco de Beus 150, 4. Ruud Olij 135, 5. Henk Tappel 95, 6. Marcel van de Maat 87