Race 2

Verrassende winnaars tweede race

17:45 18-07-2021

De drie Norma bolides van Deldiche Racing staan helemaal vooraan op de grid. Het moet gek gaan lopen als niet één van de drie wagens deze tweede Supercar Challenge race gaat winnen. De vreemde eend in de bijt blijft echter de Norma van Alain Berg en Alex Cascatau. De Roemeen liet gisteren zijn snelheid zien. De Luxemburger Berg reed tenslotte hun wagen naar een fraaie tweede plaats achter equipe Piessens-De Jonghe  en voor het duo Joosen-de Cock. Sam De Jonghe komt niet aan de start voor deze tweede race, teamgenoot Thomas Piessens moet het vanmiddag helemaal zelf doen.

Equipe Bouillon-Van Dosselaer start vanuit de pitstraat. In de GT divisie start de onoverwinnelijke Bob Herber met zijn Lamborghini vanaf de beste startplaats, gevolgd door Patrick Engelen en Daan Meijer.

Dennis de Borst start vanaf de beste positie in de Supersport 1. Dat deed de FEBO-coureur gisteren ook, maar met collega Stan van Oord bleef de Hyundai uiteindelijk op de vierde plaats hangen, mnede als gevolg van een fikse hoeveelheid successeconden. Benjamin van den Berg start als tweede voor de winnaar van gisteren Bart Arendsen. Marcel van de Maat zou uit de pitstraat starten vanwege zijn onhandige uitvalbeurt gisteren, maar hij krijgt de auto niet aan de gang en geeft op.

De rijders uit het hoge noorden van Zilhouette Racing, tevens de smaakmakers in de paddock, willen graag hun overwinning van gisteren herhalen. Jack Hoekstra en Pieter de Jongh wonnen voor Mark Jobst en thuisrijders Chris Voet-Bart van den Broeck, die er echt alles aan gaan doen om op Circuit Zolder te winnen.

Gelijk bij de start, bijna driedik op weg naar de Eerste Linker, pakt Tim Joosen vanaf de derde startplaats de kop voor Thomas Piessens en Tom Boonen. Patrick Engelen heeft een slechte start en zakt vanaf een tweede plaats bij de GT’s terug naar een vijfde plaats, met Herber op kop voor Meijer en Rogier Grouwels.

Michael De Keersmaecker met zijn Audi TCR pakt in de Supersport 1 de leiding over van Dennis de Borst. Henk Tappel is de pits in gegaan met problemen met zijn BMW Silhouette maar komt weer terug op de baan. Pieter de Jongh is het beste weg in de Sport divisie, maar zijn teamgenoot Mark Wieringa schiet met zijn Zilhouette in de bandenstapels van de Boutsen chicane en heeft zich ingegraven. Tijd voor de safetycar om na een klein kwartiertje op de baan te verschijnen.

Na de herstart blijft Tim Joosen op kop voor Thomas Piessens en Tom Boonen. Een klasse lager blijft Herber de koploper voor Meijer en Grouwels. Bart Arendsen heeft de kop overgenomen van De Keersmaecker in de Supersport 1 klasse. De Keersmaecker verliest zijn tweede plaats door zich heel diep in het grind in te graven van de Kanaalbocht na een touché met Benjamin van den Berg.

Tegelijkertijd gaat de pitwindow open. Bijna iedereen maakt direct een bezoek aan de pits, alleen Cascatau als vierde algemeen gaat door. Mark Jobst valt stil met zijn Zilhouette.

Na de herstart en de verplichte pitstops met variërende successeconden, kunnen we de tussenbalans gaan opmaken. Piessens rijdt aan de leiding voor Boonen.

Verrassend is de derde plaats algemeen voor Patrick Engelen, gevolgd door Daan Meijer uit de GT klasse. Daarachter zit pas de derde Deldiche Norma van Luc De Cock. Ook Bob Herber komt met zevenmijls laarzen dichterbij. Ruud Olij is met zijn BMW E92 M3 na de pitstops de nieuwe koploper in de Supersport 1 divisie, gevolgd door Stan van Oord, die het Hyundai stuur heeft overgenomen van Dennis de Borst, maar zienderogen dichterbij komt.

Eerdere koploper Bart Arendsen moet zijn BMW 1 Serie GTR aan de kant zetten. In de Sport divisie zijn het de twee Zilhouettes van Peter de Jongh en Jan Berry Drenth die op kop liggen. De Belgen Voet-Van den Broeck komen er op de derde plaats nog niet aan te pas.

De volgorde aan de kop is weer hersteld. De drie Deldiche Norma’s liggen op kop met Piessens, Boonen en De Cock als de piloten. Geen toppositie voor Alain Berg die na een te vroege inhaalactie achter de safetycar bestraft wordt met een 20 seconden straf. Met nog zes minuten op de klok passeert Boonen Piessens voor de koppositie. Bob Herber zit in de GT divisie vlak achter zijn BODA teamgenoot Daan Meijer. Het verschil met koploper Patrick Engelen bedraagt zes seconden.

In de Supersport 1 heeft Stan van Oord het verschil op Ruud Olij teruggebracht tot twee seconden. In de Sport divisie blijft de volgorde nog ongewijzigd, De Jongh voor Drenth en de verbeten Bart van den Broeck, die steeds dichterbij de Zilhouettes komt.

Uiteindelijk zijn het drie Deldiche Norma’s die het complete algemene podium vormen. Tom Boonen wint voor Thomas Piessens en de equipe Joosen-De Cock op de derde plek.

Patrick Engelen met de Radical RXC presteert het onverwachte om de favoriet Bob Herber te verslaan. Daan Meijer wordt derde.

Ruud Olij weet de druk van Stan van Oord te weerstaan en wint met 0.802 seconde voorsprong op de aandringende teamgenoot van Dennis de Borst.

Een prachtige prestatie van Tony Verhulst die zijn Honda Civic naar een derde plaats in de klasse weet te rijden. Vader en zoon Greenhalgh winnen de Supersport 2 klasse, maar dat mag geen verrassing zijn. In de Sport-divisie zijn de Zilhouettes van De Jongh en Drenth de nummers één en twee. Ondanks de opmars van de Peugeot blijft Bart van den Broeck derde.