Supercar

Geen verrassingen op Circuit Zolder tijdens kwalificaties

15:34 16-07-2021

Deldiche Racing overheerst in de kwalificatie bij de grote kanonnen. Equipe Piessens-De Jonghe pakt de poleposition voor hun teamgenoten Joosen-De Cock en Tom Boonen als derde. Niemand is in de kwalificatie opgewassen tegen de dadendrang van Bob Herber, die het snelste is in de GT divisie. Zijn BODA Racing teamgenoot Daan Meijer komt in de slotfase nog dichtbij, maar blijft tweede voor de opvallende Radical RXC van Patrick Engelen. In de Supersport 1 divisie is de snelste tijd voor Stan van Oord, met verrassend op een tweede positie Marcel van de Maat, die op Circuit Zolder al een keer wist te zegevieren. In de Sport divisie blijven de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck alle Zilhouettes voor. Dit belooft morgen een spannende strijd te worden.

Gelukkig geen problemen op en naast het circuit door de overvloedige regenval in Belgisch Limburg. Het is ondanks de dreigende donkere wolken droog vlak voor het begin van de twee kwalificatiesessies van de Supercar Challenge op Circuit Zolder. Allereerst zijn de Sport Divisies aan de beurt voor hun 20 minuten durende strijd voor de startvolgorde van de twee races. De sessie wordt direct gevolgd door hun snellere collega’s uit de GT en CN Divisie.

In de beginfase van de kwalificatie is het Robert van den Berg die naar de snelste tijd rijdt met Stan van Oord op de tweede positie in de Supersport 1 divisie. Het is echter stuivertje wisselen tussen de BMW E90 en de Hyundai van Van Oord. Bart Arendsen blijft op een derde plaats hangen met zijn BMW 1 Serie GTR en Oscar Gräper met de Seat Cupra. Marcel van de Maat mengt zich met zijn BMW E46 M3 GTR in deze strijd. In de Sport divisie  is het equipe Voet-Van den Broeck die op hun thuiscircuit alle Zilhouettes voor blijft.

In de slotfase blijft Stan van Oord koploper, gevolgd door Bart Arendsen die zich tussen de twee koplopers van het begin kwalificeert. Ook Oscar Gräper gaat steeds sneller rond op het circuit en verdringt Van den Berg naar de vierde plaats.

Marcel van de Maat, die altijd goed gaat op Circuit Zolder, schiet in de ultieme slotfase naar de tweede plaats achter Van Oord en verdringt Arendsen en Oscar Gräper naar respectievelijk de derde en vierde plaats. Robert van den Berg zakt naar de vijfde plaats voor Ruud Olij en Michael De Keersmaecker met de Audi. Henk Tappel wordt achtste. Vader en zoon Greenhalgh zijn de snelste in Supersport 2 voor nieuwkomer Steven Teirlinck met zijn Cupra.

In de Sport divisie behouden onze zuiderburen Voet-Van den Broeck met hun Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup de snelste tijd voor zes Zilhouettes, met Mark Jobst als tweede en Mark Wieringa als derde.

Na de Sport divisie komen de kanonnen uit de GT en CN klasse op de baan. Jammer genoeg is Max Aschoff met zijn Ginetta Nissan G58 niet aanwezig. Zijn in Engeland bestelde onderdelen zijn nog niet aangekomen en daardoor blijft de Duitser aan de kant. Het is duidelijk dat equipe Piessens-De Jonghe en Joosen-De Cock, beiden uit het Deldiche Racing team de bovenliggende partij zijn. Equipe Bouillon-Van Dosselaer maakt nog progressie met ook al een Norma M20FC en verdringt equipe Berg-Cascatau naar een vierde plaats.

Bob Herber blijft de grote man in de GT divisie en blijft met zijn Lamborghini Super Trofeo de Radical RXC van Patrick Engelen voor. Vader en zoon Grouwels stijgen nog naar de tweede plaats in de GT klasse met hun Nissan GT-R GT3. Opvallend is dat Daan Meijer, Max Tubben en Hein Koopman daarachter een beetje blijven hangen.

Pas in slotfase komt oud wielrenner Tom Boonen opzetten en pakt de derde plaats. Nu alle bolides uit het Deldiche team bij de eerste drie, gevolgd door Berg-Cascatau die steeds sneller rondgaat maar hun opmars ziet stranden nadat de Norma in bocht 12 pech krijgt.

In de uiterste slotfase is het dan toch Daan Meijer die in de GT klasse zijn BMW Z4 GT3 naar de tweede plaats stoomt achter Bob Herber.

Patrick Engelen wordt toch nog derde nadat de DOMEC Racing coureur wederom equipe Grouwels terug verwijst naar de vierde plaats in de klasse.