Drivers news

Prachtige tweede stek en waardevolle punten voor FEBO Racing in Zolder

14:45 21-07-2021

Het Belgische circuit van Zolder was het toneel van twee wedstrijden in de Supercar Challenge. Dennis de Borst en Stan van Oord pakten een prachtige tweede stek op zondag en bekroonden daarmee hun weekend. Hiermee scoorden ze waardevolle punten voor het kampioenschap.

Direct in de kwalificatie zaten de heren van het FEBO Racing team er goed bij. De kop was aan elkaar gewaagd en deed niets voor elkaar onder, maar het was uiteindelijk Stan van Oord in de Hyundai die naar de pole stuurde. “Een geweldige ronde van Stan en natuurlijk zo de eerste punten binnen dit weekend,” keek Dennis terug op de tijd van zijn teammaat.

Race 1, zaterdag 17 juli
In prachtige omstandigheden was het Dennis die achter het stuur van de Hyundai plaatsnam voor de start. Het is altijd dringen geblazen in ‘Eerste Linkse’ van Zolder, maar het veld en dus ook Dennis kwam er ongeschonden doorheen. Alleen moest hij een plek prijsgeven aan een snelle BMW, maar die wist hij goed te volgen. De warmte en het karakter van het circuit betekent dat de voorbanden het van de Hyundai zwaar krijgen te verduren, waar Dennis op anticipeerde door het tempo iets te laten zakken.

“De beginfase van de race ging erg goed. Maar ik moest het rustig aan doen met het Hankook rubber, zodat ook Stan nog over voldoende grip bezit in zijn rijbeurt. Toch kon ik mij handhaven vooraan, wat mij zeer tevreden stemde,” aldus Dennis.

Alleen de successen in de voorgaande races betekende dat de heren bij de pitstop veel langer stil moesten staan. Toen Dennis het stuur overgaf aan Stan, wist hij dat een topklassering uitgesloten was. “Stan reed sterk, maar die 45 successeconden zijn gewoon ontzettend veel! Toch stuurde hij naar een mooie vierde stek, wat gewoon het maximaal haalbare was vandaag!”

Race 2, zondag 18 juli
Het kwik kroop tegen de 30 graden, toen Dennis de Borst plaats nam in de Hyundai voor de tweede race van het weekend. Direct bij de start was hij aan het knokken met de snellere BMW’s. Deze achterwielaangedreven auto’s zijn in het voordeel op het circuit van Zolder met zijn veelheid aan chicane’s. “Ik moest alle zeilen bijzetten, om de snellere mannen achter mij te houden. Voor deze strijd race ik, want hoewel het hard werken was voelde ik mij volledig in mijn element!”

Halverwege de race stapte Stan in de wagen. Het duo had nog veel successeconden en vielen daardoor terug. Met de FEBO Racing Hyundai ging Stan er voor zitten en reed de gaten naar de deelnemers vooraan dicht. Er leek bijna een overwinning in te zitten, maar helaas kon hij die laatste paar tienden niet dichtrijden. “Helaas kwamen we net te kort voor de zege. Toch zijn we niet ontevreden, om tweede te worden op dit circuit en zo uit te lopen op de concurrentie voor het kampioenschap is geweldig. Samen met Stan heb ik er hard voor moeten knokken!” liet Dennis weten.

“Op naar de volgende ronde in Assen. Tijdens het volgende evenement wordt er vooralsnog publiek toegelaten op de tribunes. Het is altijd mooier om te kunnen racen, zodat de fans er ook van kunnen genieten. Dit hebben we afgelopen weekend ook in Zolder kunnen laten zien, waar de poorten open gingen voor de autosport enthousiastelingen! Dus in Assen gaan we weer voor een mooi resultaat!”

Uitslag race 1 (top 6)
1. Bart Arendsen, 2. Ruud Olij, 3. Van den Berg / Van den Berg, 4. Dennis de Borst / Stan van Oord, 5. De Keersmaecker, 6. Verhulst

Uitslag race 2 (top 6)
1. Ruud Olij, 2. Dennis de Borst / Stan van Oord, 3. Verhulst, 4. Graper, 5. Van den Berg / Van den Berg, 6. Tappel

Tussenstand kampioenschap (top 6):
1. Dennis de Borst / Stan van Oord 119, 2. Van den Berg / Van den Berg 109, 3. Ruud Olij 71, 4. Bart Arendsen 64, 5. Remco de Beus 58, 6. Tony Verhulst 28