Drivers news

Dennis de Borst samen met zoon Steff in de Supercar Challenge

13:20 10-04-2023

Dennis de Borst rijdt ook in 2023 weer in de Supercar Challenge. Het wordt een zeer bijzonder seizoen voor de zevenvoudig kampioen, want samen met zijn zoon Steff gaat hij met de FEBO Racing Team Hyundai de strijd aan in de Supersport I divisie in het grootste gecombineerde GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux.

Dennis de Borst is met het FEBO Racing team een vaste waarde in de Supercar Challenge. Ook in 2023 is de sympathieke coureur weer van de partij in deze klasse. Toch wordt het op voorhand een bijzonder seizoen voor hem, omdat hij dit seizoen samen rijdt met zijn zoon Steff. Dennis: “Net als voorgaand seizoenen prepareert Ferry Monster Autosport de wagen. Alleen nu deel ik de auto met mijn zoon Steff, wat 2023 op voorhand een van de meest bijzondere autosportjaren in mijn loopbaan belooft te worden.”
Steff de Borst heeft praktisch geen ervaring in de autosport. Toch gaat het FEBO Racing Team niet over een nacht ijs en heeft de jonge coureur een uitvoerige voorbereiding gehad. Steff: “De afgelopen jaren heb ik op hoog amateur niveau gevoetbald, maar door blessureleed kon ik helaas niet meer verder. Vorig jaar heb ik mijn eerste race gereden tijdens Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen met een Renault Clio Cup in de Sport divisie. Dat ging best goed, maar de Hyundai i30N TCR is toch echt wel wat anders. Deze winter heb ik veel getest met TCR-machines en Jaap van Lagen heeft mij begeleidt. Ook maak ik veel meters thuis op de simulator. Met gezonde spanning ga ik mijn eerste volledige autosportseizoen in!”

Vader en zoon De Borst krijgen in het weekend van 15 en 16 april als duo hun voordoop tijdens de Voorjaarsraces op Zandvoort. “Racen is toch anders dan testen, weet ik uit ervaring,” aldus Dennis. “Als duo moeten wij aan onze routine werken en dat is altijd spannend. Steff is leergierig en competitief, samen met het team van Ferry Monster Autosport belooft het een prachtig seizoen te worden.”

Niet alleen is het rijdersduo van het FEBO Racing Team nieuw, maar ook krijgt de kleurstelling een opfrisbeurt. Hiermee is de Hyndai i30N TCR een opvallende verschijnen op de circuits in de Benelux. Dennis: “Deze winter hebben wij een nieuwe livery ontworpen. Zo zijn wij ook aankomend seizoen een opvallende verschijning en ik heb zin in de eerste races van het seizoen op Zandvoort.”

De verrichtingen van Dennis en Steff de Borst zijn 15 en 16 april live te zien op het circuit van Zandvoort. Ook wordt een samenvatting van de races uitgezonden op RTL 7 of op het YouTube kanaal van de Supercar Challenge.