Drivers news

De Kimpe en Speelman maken een succesvolle rentree in Spa

11:56 25-07-2022

Jonas De Kimpe en Priscilla Speelman maakten op het circuit van Spa-Francorchamps hun rentree in de Supercar Challenge. Het duo trainde naar pole, maar door pech grepen zij naast een zege. Wel pakten ze in beide races een podiumplek en kijken dan ook tevreden terug.

Na twee jaar afwezigheid van het circuit maakten Jonas De Kimpe en Priscilla Speelman hun rentree in de circuitsport. Spa-Francorchamps is dan niet de meest eenvoudige piste om de eerste kilometers op snelheid te rijden. “Het is geweldig om terug te zijn in de klasse, alleen in de vrije trainingen hebben we weinig meters kunnen maken door de neutralisaties,” liet Jonas De Kimpe weten. In de kwalificatie ging het duo in de Golf GTi TCR zeer snel. “We reden zelfs sneller dan voor onze rentree, dus met het tempo zat het wel goed.”

Zaterdag nam Jonas het stuur ter hand voor de wedstrijd. Hij begon zeer sterk aan de race, waarbij Jonas zelfs de strijd aan ging met GT-machines. ”Uiteraard is het heerlijk om terug te zijn in een race. Het ging erg goed,” verklaarde Jonas. In de eerste neutralisatie dook hij met de Golf naar binnen voor de pitstop, maar dit was echter voor de pitstop window. Onverrichte zaken stuurde Jonas direct de wagen de baan weer op, om even later de rijderswissel te doen.

Priscilla Speelman reed de tweede stint. De dame probeerde in haar ritme te komen, mede door de vele neutralisaties. “Het verkeer maakt het ook niet makkelijk en de auto is super. Ik merk dat ik nog niet veel heb gereden de afgelopen periode, maar ik kreeg de smaak steeds beter te pakken,” verklaarde Priscilla. Het duo pakte wel een podium, een goed begin van hun rentree.

De start van de tweede wedstrijd was bewogen. Priscilla Speelman moest al in de eerste paar meter een concurrent ontwijken, die zonder remmen bijna de Golf GTi TCR van de baan zou katapulteren. “De actie van Priscilla betekent dat wij de auto nog hebben,” liet Jonas weten. Priscilla zat daarna veel beter in haar vel dan zaterdag en reed goeie tijden. “Ik wist de leiding in de klasse te behouden en ik reed veel betere tijden dan zaterdag. Dus ik heb stappen gemaakt,” verklaarde de snelle dame na haar rijbeurt.

Jonas had minder geluk. Hij was snel, maar kreeg te maken met een lekke band. Vanaf de leidende positie betekende dit een extra pitstop, maar ook reed hij zeer voorzichtig met de Golf om geen schade te rijden. Hierdoor verloor hij niet alleen de leiding, maar kwam ook op flinke achterstand. Na het vervangen van de band ging Jonas er goed voor zitten. In de laatste ronde kwam het nog tot een gevecht, maar de sympathieke coureur kwam net wat te kort. Jonas en Priscilla eindigde daarmee op een derde plek.

“Er had zeker meer in gezeten. Jammer, maar wij hebben stappen gezet. Dus we gaan met goede moed naar Assen voor de Jack Racing Day!” vertelde Jonas.

Uitslag race 1 (top 3), zaterdag 16 juli, Spa Euro Race:
1. Dennis de Borst / Oscar Graper, 2. Jonas De Kimpe / Priscilla Speelman, 3. Remco de Beus

Uitslag race 2 (top 3), zondag 17 juli, Spa Euro Race:
1. Dennis de Borst / Oscar Graper, 2. Remco de Beus, 3. Jonas De Kimpe /Priscilla Speelman