Special

Robin en Britt van Osta debuteren met overwinning

10:10 26-07-2023

De pitbox waar de witte BMW M240i DayVTec met startnummer 312 staat straalt rust uit. Robin van Osta en zijn zus Britt kijken verbaasd op als hen gevraagd wordt of ze iets kunnen vertellen over hun deelname aan de races van de Supercar Challenge tijdens de Zolder Supercar Madness. 

“Mijn vader, Britt en ik willen graag samen de 24 uur van Zolder gaan rijden,” opent Robin het gesprek. “Dat is al lang een ideaal voor ons, maar we hebben het tot nu toe altijd te druk gehad om daarmee bezig te gaan. Ook nu is onze vader er niet bij omdat hij het te druk heeft.”

“We hebben dit weekend de kans om ervaring op te doen in een race op Zolder, dus die kans hebben we spontaan gegrepen,“ vult Britt aan. “We hebben deze BMW gehuurd bij DayVTec en dat is een fijne auto.”

Omdat Robin en Britt weinig ervaring hebben met de techniek van de auto worden ze dit weekend ondersteund door Nygel Verhaeren van NV Academy. “Ik help Robin en Britt graag ervaring op te doen op Circuit Zolder. Het is een technisch circuit en als zij de 24 uur willen rijden is het belangrijk om de baan door en door te kennen.”

Britt vindt de hele sector 1 het moeilijkste. “Meteen vanaf de eerste linker tot en met de Bianchi is het lastig om alle bochten optimaal te rijden. Ik ben daar nog zoekend in en daarom is het geweldig dat we dit weekend twee races kunnen rijden.”

Dat Robin en Britt snelle leerlingen zijn bewijzen ze in de tweede race. Met een 13e plek algemeen worden zij knap eerste in Supersport 2. Maar nog veel belangrijker is dat zij met de opgedane ervaring weer een stap dichterbij hun doel zijn. “De 24 uur van Zolder wordt zo voor ons steeds meer haalbaar. Nu moet alleen onze vader nog ervaring opdoen!”