Race 1

Wederom podium voor Jos Harper in eerste race

14:22 11-05-2024

Mex Jansen en Jordin Poland wisten hun concurrentie te verslaan tijdens de race van zaterdag. Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven bemachtigden de bovenste trede in de Supersport divisie en Rob Nieman ging als eerste over de streep in de sport divisie.

Op de zonnige zaterdagochtend in de Arena van Oschersleben viel bij het opstellen op de starting grid meteen iets op; Spirit Racing Team ontbrak! Richard Meester en Rob Nieman waren te laat op de pre grid, wat ervoor zorgde dat zij in de pitstraat moesten starten.

 

Bij de start was het Jordin Poland die Daan Meijer achter zich kon houden in bocht 1. Het veld vertrok mooi door de starthaken en iedereen wist veilig door de eerste bochtencombinatie te komen. Niet veel later was het auto 402 van Richard Meester die achterstevoren stond. Race control riep de safetycar uit, Meester wist veilig terug te keren op de baan en het veld kon zich gaan opmaken voor de herstart. De herstart verliep voorspoedig en de race was nu echt los!

Direct bij de start was het duidelijk dat Maik Broersen nog geen podiumplaats gegeven was. Hij werd direct op de hielen gezeten door teamgenoot Gilles van Houtum, die zichtbaar aantoonde dat hij meer racepace had dan Broersen. Ronde na ronde raceten zij bumper aan bumper, maar van Houtum kwam er niet voorbij. Helaas voor Van Houtum moest hij terug naar de pitstraat wegens een defect aan zijn auto. De race was voor hem afgelopen. Broersen wist uiteindelijk een knappe tweede plaats te bemachtigen achter Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven en voor Priscilla Speelman en Teirlinck.

In de sport divisie startte Nieman vanuit de pitstraat, maar dit weerhield hem er niet van om op overtuigende wijze zijn overwinning te behalen. De ervaren coureur, rijdend voor het Spirit Racing Team, gebruikte zijn baankennis die hij eerder had opgedaan in de Supercar Challenge om zijn tegenstanders in te halen. Hij finishte uiteindelijk op de eerste plaats. Daarachter was het equipe Voet/Van Den Broeck die de eerste twintig minuten van de race aan het strijden was met Jos Harper. Harper wist met zijn M3 GTR goed bij te blijven, maar verloor door een opgelegde drive through penalty de aansluiting met de Vlaamse coureurs. De Koopman Racing coureur behaalde een knappe P3 in zijn divisie en stond na een succesvol weekend in Zandvoort wederom op het podium!