Kwalificatie

Equipe Jansen Poland snelste in kwalificatie oschersleben

18:50 10-05-2024

Snelheidsduivels domineren kwalificaties op het circuit: Mex Jansen en Jordin Poland aan kop in GT-divisie, Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven leiden Supersport-divisie, en Rob Nieman topt in Sport-divisie.

 

Het raceweekend belooft een spektakel te worden in de Motorsport Arena Oschersleben, waar zojuist de kwalificatie heeft plaatsgevonden voor de races. Mex Jansen en Jordin Poland hebben indruk gemaakt door beide kwalificaties ruim bovenaan te eindigen, waarbij ze de snelste rondetijden neerzetten voor de races op zaterdag en zondag in de GT-divisie.

De strijd in de GT-divisie was intens, met Daan Meijer en Cor Euser die ook vanaf het begin indruk maakten met hun razendsnelle tijden. Maar het waren Jansen en Poland die met hun verbluffende prestaties de koppositie veroverden en de lat hoog legden voor de concurrentie. Met hun ogen gericht op de overwinning beloven de races op het circuit een adembenemend schouwspel van snelheid en actie te worden.

Ondertussen hebben Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven, uitkomend het befaamde team Ferry Monster Autosport, hun stempel gedrukt op de Supersport-divisie door de pole position te veroveren voor beide races. Hun vastberadenheid en agressieve aanpak van het nieuwe circuit waren duidelijk zichtbaar, waar ze hun concurrenten achterlieten met het oog op de overwinning in de races later dit weekend. 

In de supersport divisie waren ook Maik Broersen en Gilles van Houtum aan elkaar gewaagd. Broersen, rijdend in een BMW M4 GT4 wist in Q1 nipt voor van Houtum te blijven. Van Houtum wist in Q2 toch nog wat tijd te winnen om zo in Q2 vóór Broersen te eindigen. Een spannend stuk kwalificatie tussen de beide rijders, uitkomend voor Koopman Racing.

In de Sport-divisie was het Rob Nieman die namens Spirit Racing Team de show stal door de kwalificatie te toppen met een ruime voorsprong op zijn rivalen Voet/Van Den Broeck. Zijn indrukwekkende prestatie was een ware demonstratie van zijn jarenlange race-ervaring. Met zijn zinnen gezet op de top van het podium, belooft Nieman een geduchte concurrent te zijn tijdens de races op het circuit. Richard Meester had een pechgeval in Q2. De teamgenoot van Nieman reed een lekke band, wat hem veel tijd kostte in de 20 minuten durende kwalificatie. Gelukkig bleef de schade beperkt en kan Meester morgen aan de start verschijnen!