Drivers news

Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

15:20 18-04-2018

SPA-FRANCORCHAMPS (België) – Terwijl het voorjaar steeds meer terrein wint en de natuur volledig begint te ontluiken, togen de Supercar Challenge coureurs naar het Circuit van Spa-Francorchamps. Niet alleen om te genieten van de bos- en bergrijke omgeving, maar ook om de sportieve uitdagingen van de zeven kilometer asfalt door de Ardennen aan te gaan. BoDa Racing zette voor Daan Meijer en Bob Herber twee Porsches 991 GT3 Cup in voor de Spa 400 op 14 en 15 april.

Kwalificatie
Op vrijdag was het na de vrije trainingen tijd voor de eerste échte strijd, die om de snelste tijd en dus de beste uitgangspositie voor de wedstrijden later in het weekend. Voor Daan bleef de klok staan op 2:30.936, goed voor de twaalfde startplek in het algemene en het GT-klassement. Bob klokte 2:29.016 en claimde daarmee de zesde startpositie.

Race 1, zaterdag 14 april
In de eerste race wist Daan Meijer zich van de twaalfde positie aan de start op te werken naar de vierde positie in de GT-divisie en de achtste plek in het algemene klassement. Zijn sterke opmars gaf hem zelfs lange tijd uitzicht op een podiumklassering, al moest hij zijn teamgenoot voor zich dulden aan de finish. Bob Herber wist met zijn Porsche 991 GT3 Cup de laatste plaats van het ereschavot te bezetten, terwijl Daan Meijer als vierde werd geklasseerd. Een sterke wedstrijd voor de twee snelle achterwielaangedreven bolides en een succesvol debuut voor BoDa Racing.

Race 2, zondag 15 april
Ook de tweede race, op zondag, verliep voor het debuterende BoDa Racing uitstekend, al was het podium van de eerste race in de tweede wedstrijd onder natte omstandigheden niet haalbaar. Het zeer sterke en competitieve startveld bood echter meer dan voldoende strijd en dus ruimschoots gelegenheid om voldoening te halen uit het racen op een van ’s werelds mooiste circuits. Dat ook de twee Porsches van het team en de coureurs uitermate goed aan elkaar gewaagd zijn bleek wel toen Daan en Bob de sportieve strijd met elkaar aangingen. Meijer wist zijn teamgenoot te verschalken en eindigde de tweede wedstrijd op de vijfde positie vóór Herber, die een dag eerder een positie vóór hem was gefinisht.          

Daan Meijer gaf na beide races te kennen: “Ik heb twee hele mooie races gereden. Op zaterdag startte ik als een na laatste in mijn klasse en lag uiteindelijk op podiumkoers. Dat was natuurlijk erg leuk om mee te maken. Ik heb in de tweede race echt iedereen ingehaald op mijn regenbanden. Tot aan de laatste ronde lag ik op P3, toen er iemand voorbij kwam op slicks. Dat kon ik niet tegenhouden. Maar ik ben zeker tevreden, al duurde de race voor mij eigenlijk een rondje te lang.”  

Vol trots merkte Daan als laatste nog op: “We zijn weliswaar een compleet nieuw Porsche team, maar hebben bij ons debuut wel mooi de meeste punten van alle Porsche teams binnengehaald!”

Bob Herber blikte na het raceweekend terug: “We hebben weer hele mooie gevechten gehad en konden flink naar voren rijden ondanks dat het een uiterst competitief veld is. Alleen de BMW Silhouettes waren te snel voor ons, die konden we niet bijbenen. Maar met een derde plek hebben we goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Het team heeft een fantastische primeur gehad zo!”