Supercar

Spanning in Spa

14:28 29-05-2024

Na Circuit Zandvoort en Motorsport Arena Oschersleben zijn de Spa Euroraces van het aankomende weekend op het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps alweer het derde evenement van de Supercar Challenge. Het startveld wordt in de Ardennen uitgebreid met een aantal Prototypes uit de Revolution Racecars klasse die de strijd aangaan met diverse Radicals. Na drie overwinningen op een rij krijgt in de GT-Division equipe Mex Jansen/Jordin Poland met hun BMW M6 GT3 tegenstand van Cees Wijsman, en Ivar Moens.

GT-Division
Mex Jansen en Jordin Poland zijn op dit moment een maatje te groot voor de concurrentie. Hun Koopman Racing BMW M6 GT3 krijgt op Spa-Francorchamps tegenstand van Cees Wijsman die de afgelopen wedstrijden veel progressie in zijn BMW M4 GT3 gemaakt heeft en de ene na de andere podiumplaatsen aan elkaar rijgt.

De 25 jarige Engelsman Jack Fabby, die normaal uitkomt in het Britse Britcar kampioenschap vormt een duo met de ervaren coureur en rijders coach Shane Kelly, die vorig seizoen nog als Praga rijder van het jaar een prijs mocht ontvangen. Deze sterke equipe kan met hun Praga R1T zeker voor een verrassing zorgen.

Supersport Division
Wie verslaat Equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven. Dat is de vraag die de concurrenten mogen stellen. Het Ferry Monster Autosport duo reed hun  Cupra TCR al naar vier overwinningen in evenveel wedstrijden.

Tegenstand wordt verwacht van de VW Golf van equipe Priscilla Speelman/Steven Teirlinck en Maik Broersen in zijn BMW M4 GT4. In een zelfde auto vormt de pas 17 jaar jonge Valentijn Greven nu een duo met regerend GT kampioen Max Tubben. Tijdens de Voorjaarsraces reed de pas 16 jarige Greven nog met de zeer ervaren Maxime Oosten. Genoeg leerzame momenten dus voor deze snelle jonge rijder. Outsiders zijn Gilles van Houtum in een BMW M3 E46 Gt, Yardy Hoogwerf in de snelle Cupra TCR en Berry van Elk in zijn vertrouwde BMW M2. Leuk om te zien is dat de Zandvoortse fietsenmaker Martijn Wijsman ook weer voor Spa staat ingeschreven. De jongere broer van Cees Wijsman, die in de GT klasse uitkomt, brengt zijn BMW M4 GT4 naar de Ardennen, waar hij afgelopen dinsdagavond nog succes mee had in de DRDO wedstrijden.

Sport Division
In de Sport divisie heeft Rob Nieman in zijn door Spirit Racing ingeschreven Renault Clio 1.6 Turbo na zijn dubbele overwinning in Oschersleben de beste papieren.

Het gaat steeds beter met het Belgische duo Bart van den Broeck en Chris Voet  die zich met hun Mechelse Auto Klub Renault Alpine A110 Cup naar de tweede plaats in de tussenstand stijgt en wacht op een eerste overwinning.

Ook Jos Harper heeft naar een paar derde plaatsen zin in een stapje hoger. De Koopman Racing BMW M3 GTR gaat dat zeker proberen in de Ardennen. Dio Poland, de jongere broer van Jordin uit de GT divisie, maakt voor Koopman Racing zijn debuut in de Supercar Challenge met een BMW E46 M3 en dat gelijk op het uitdagende circuit van Francorchamps, waar de weersomstandigheden zeker een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Het blijft Spa hé.

Op vrijdag 31 mei worden twee vrije trainingen gereden, terwijl op zaterdagochtend even na tienen twee kwalificaties staan ingepland van 20 minuten, die de startopstelling gaat bepalen voor beide wedstrijden. De eerste Supercar race, van 60 minuten plus 1 ronde, wordt rond zaterdagmiddag rond 14:09 uur gestart. De tweede wedstrijd van de zelfde lengte begint op zondagochtend 11:25 uur.

Alle raceverslagen van de Supercar Challenge worden dit seizoen uitzenden in het programma AUTOSPORT/NL, wat iedere zondagmiddag zijn vaste plek heeft bij RTL7.