Supercar

Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol Competition

12:15 16-07-2017

De tweede race van het GT & Prototype Challenge kampioenschap stond al om 11 uur deze ochtend op het programma. Opnieuw 11 bolides aan de start en we zien de Norma M20FC van Deldiche Racing op de pole position staat met Luc de Cock achter het stuur. Naast hem staat Christopher Dreyspring in de Ligier LMP3 op de tweede positie. Opnieuw is de tweede rij bezet door de bolides van David Hauser en Jean-Pierre Lequeux en daarachter staan Tim Gray en Oliver Freymuth. In de vierde divisie start vandaag Wim Jeuris van pole position, voor Cor Euser en Cristian Holtappels en de grid wordt compleet gemaakt Charles-Aime Clerc en Dick van Elk.

Een paar minuten over 11 uur starten de motoren om de race aan te vangen en wanneer de lichten doven zien we een zeer goede start van Christoher Dreyspring die de leiding pakt en David Hauser die aansluit. Luc de Cock verliest dus twee posities en heeft direct achter hem Tim Gray die bij de start Jean-Pierre Lequeuex voorbij gegaan is. Ook een goede start van Charles-Aime Clerc die een paar posities heeft gewonnen.

In de tweede ronde zien we al dat de nummers een en twee Dreyspring en Hauser al wat afstand nemen. Daarachter doet Gray een aanval op de op de derde positie liggende De Cock in de chicane en weet de Norma M20FC uit te remmen. Wim Jeuris wint een plek terug op de HOWE Racing TA2 bolide maar een ronde later verremt hij zich in de eerste chicane en schiet door de grindbak waardoor hij weer twee plaatsen verliest.

Na vier ronden race zien we de fraaie Renault RS01 van Oliver Freymuth langzaam over de baan rijden en hij moet de pitstraat opzoeken en de race vroegtijdig staken na een korte check van de monteurs.

Een mooi gevecht ontstaat tussen Clerc, Jeuris en Holtappels en de eerste twee wisselen elke ronde van positie. Clerc lijkt meer power te hebben, maar de kleine Radical kan veel later remmen dan de grotere HOWE Racing TA2 bolide en weet op het korte bochtige circuit de grotere bolide te verrassen op diverse punten.

Ronde na ronde kleefde Jeuris op de bumper bij Clerc en liet zich in iedere bocht zien in de spiegels, maar kwam er niet voorbij. De druk bij CLerc bleef en toen was daar een kleine fout waardoor Clerc zich verremde in de ziekenhuisbocht, maar hij kon zich uit de grindbak houden. Wel was dit de fout waar Jeuris op wachtte en hij kon er vandoor. Holtappels die met zijn Ligier een paar seconden achter dit strijdende duo reed, kreeg nu direct de aansluiting bij Clerc en zal proberen ook te gaan profiteren. Cor Euser rijdende op de eerste positie in de vierde divisie heeft flink geprofiteerd van het gevecht en heeft inmiddels een voorsprong op Jeuris van dertig seconden.

Vooraan in het veld veranderd er niets. Christopher Dreyspring voert nog altijd het veld aan voor David Hauser die een kleine tien seconden achterstand heeft wanneer het pit window opgen gaat. Tim Gray rijdt op een derde plek algemeen nog voor de Ginetta G57 van Jean-Pierre Lequeux.

De eerste die de pitstraat opzoekt voor een rijderswissel en de verplichte pitstop is Luc de Cock. Hij geeft het stuur van de Norma over aan Sam Dejonghe die mag gaan aanvallen in het tweede deel van de race. Ook Dick van Elk duikt gelijk de pitstraat in voor zijn verplichte stop en een kort rust momentje. Wanneer de HOWE Racing TA2 zijn pitstop maakt, lijken er wat problemen te zijn wat zij staan langer binnen dan de verplichte pitstop zou hoeven te duren. Na een vijftal minuten kunnen zij dan toch weer naar buiten rijden om de race te hervatten.

De stand vooraan is niet veranderd na de pitstops, de geel/groene Ligier LMP3 rijdt nog altijd aan de leiding met nu Jakub Smiechowski achter het stuur. David Hauser is twee seconden ingelopen met de pitstops en direct daarna maar de heren noteren ongeveer gelijke rondetijden. Daarachter is het Oliver Hewitt in de Praga R1T die nog altijd op de derde positie ligt, voor Jean-Marc Ueberecken en Sam Dejonghe in de Norma. In de vierde divisie ligt Cor Euser nog op de eerste positie, voor Wim Jeuris en Christian Holtappels wanneer we Alexandre Berad opnieuw in de pitstraat zien staan.

In de tweede helft van de race gebeurd er niet heel veel bijzonders. Er zijn geen directe gevechten meer op de baan op een inhaalactie na van Sam Dejonghe op Oliver Hewitt. Al gaat de Norma voorbij aan de Praga R1 hij ontdoet zich hiermee alleen nog van zijn ronde achterstand en neemt met de actie niet de leiding over in de tweede divisie. Wel is Sam Dejonghe snel en kan Hewitt niet aanhaken om het gevecht aan te gaan.

De problemen blijven voor Alexandre Berad, hij had de pitstraat opnieuw verlaten om alsnog de race te finishen, maar een ronde later moet hij dan toch definitief de strijd staken en is de tweede uitvaller vandaag.

Jakub Smiechowski blijft goede rondetijden neerzetten en rijdt zeer constant naar de finish en ziet als eerste de finishvlag. Net als gisteren schrijft hij samen met Christopher Dreyspring de race op zijn naam en gaat met alle punten naar huis. Tweede wordt David Hauser die een steady race heeft gereden maar niet heeft kunnen aanvallen en als derde gaan Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken mee naar het LMP3 podium.

Tim Gray en Oliver Hewitt finishen als derde algemeen en pakken hiermee de overwinning in de CN divisie. Luc de Cock en Sam Dejonghe finishen daarachter op de tweede positie.

De vierde divisie wordt gewonnen door Cor Euser die dit weekend de Praga R1 de sporen heeft gegeven. Wim Jeuris pakt de tweede positie voor Cristian Holtappels in de Ligier JS51. Dick van Elk finisht als vierde en valt net buiten het podium.