Supercar

Finishvlag valt voor raceseizoen 2020

10:23 18-11-2020

Beste allen,

Naar aanleiding van de COVID-situatie in Nederland hebben we helaas moeten besluiten het raceseizoen 2020 zonder echte Finalerace te beëindigen.  Het was een bijzonder 20e jubileumseizoen wat we ons allen anders hadden voorgesteld. Uiteindelijk hebben we toch nog onder moeilijke omstandigheden 4 raceweekenden kunnen organiseren. Het was anders dan alle andere jaren, podiumprocedures zonder crew, geen publiek of sponsoren op de paddock en vrienden of andere fans uitnodigen was er helaas niet altijd bij.

We zijn dan ook ontzettend trots op iedereen die er dit jaar bij was, want ondanks dat er veel anders was, was het racen op het circuit zoals altijd. De strijd om vooraan te rijden was er altijd en de teams werkten als altijd even hard om de auto’s het beste te laten presteren. Ook achter de schermen op het circuit werkte de organisatie hard om de vaak volle programma’s zo soepel mogelijk te laten verlopen. Soms was het door de drukke tijdschema’s aardig doorwerken, maar met elkaar is het toch weer gelukt.

En dan is het tijd om de kampioenen bekend te maken. Normaal gesproken worden de kampioenen elk jaar gehuldigd tijdens het kampioensfeest in Breda, maar dit is ook een onderdeel wat dit jaar helaas anders is. Geen eindfeest, wel kampioenen, want alle rijders en teams hebben toch zeker tijdens alle races hun uiterste best gedaan om het beste eruit te halen!

De kampioenen seizoen 2020 in de divisies zijn:

Divisie GT:

1e Plaats: # 101 – John de Wilde
2e Plaats: # 140 – Huub van Eijndhoven
3e Plaats: # 190 – Hein Koopman

Divisie Supersport 1:

1e Plaats: # 250 – Oscar Gräper & Henry Zumbrink
2e Plaats: # 201 – Dennis de Borst & Lorenzo van Riet
3e Plaats: # 206 – Bart Arendsen

Divisie Sport:

1e Plaats: # 410 – Mark Wieringa
2e Plaats: # 401 – Chris Voet & Bart van den Broeck
3e Plaats: # 461 – Max Tubben

Divisie CN:
1e Plaats: # 614 – Alain Berg & Alex Cascatâu

Seizoen 2021:
Dan kijken we zeker graag uit naar volgend jaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kalender van 2021 en voor de Supercar Challenge ziet het er naar uit dat er weer 7 raceweekenden op de planning staan met een uitstap naar circuit Hockenheim! Het seizoen begint in april en eindigt in oktober waarin we leuke en mooie evenementen aandoen in Nederland en België. Zo staat circuit Spa-Francorchamps zoals vertrouwd twee keer op de kalender. We hebben ervoor gekozen om tijdens de meeste raceweekenden ook onze andere raceseries te laten rijden waaronder de nieuwe BMW M2 Cup.

Zodra we groen licht hebben van alle circuits en organisaties dan presenteren we zo snel mogelijk de kalender en de inschrijfformulieren voor volgend jaar.

Alle rijders, crew VRM, teams, monteurs, sponsoren en fans bedankt voor jullie inzet, aanwezigheid en steun dit jaar. Het was een jaar wat we met zijn allen niet snel meer gaan vergeten, maar gelukkig kunnen we ook vooruitkijken en daar gloort een kalender met mooie evenementen! Tot in 2021!

Groeten van Dick van Elk en Renata Aartsen

Meer nieuws van de Hankook Finale Races