Supercar

Cor Euser: 1.000 races oud

00:00 14-07-2018

Wanneer Cor Euser zondagmiddag om 16:35 uur zijn Marcos Mantis naar de groene vlag rijdt, bereikt hij een illustere mijlpaal. Cor Euser is bij het doven van de lichten 1.000 races oud.

“Het is zo gebeurd, die duizend races,” zegt Cor Euser. “Ik herinner mij de eerste race nog als gisteren, dus voor mij is 38 jaar niks geweest.”

Naast races in de DTM, IndyCars, FIA GT Championship, World Sports Car Championship en de Formule 3000, om er maar een paar te noemen, reed de Brabander een groot deel van zijn duizend races in de Supercar Challenge.

Van zijn wedstrijden in de Supercar Challenge, springen de wedstrijden in 2009 het meest eruit. Dat jaar kroonde hij zich voor de derde keer tot kampioen.

“2009 was een hard bevochten kampioenschap. We reden met de Marcos LM600 in een heel sterk GT-veld. Daar ben ik het meest content mee. In 2002, 2003 en 2014 heb ik een aantal kampioenschappen gewonnen, maar die in 2009 was een heel bijzondere.”

Met het bereiken van de mijlpaal doemt natuurlijk ook de vraag op: hoeveel meer races gaan er nog volgen? Als het aan Euser ligt, nog vele meer.

“Ik vind het nog steeds leuk en zolang ik fit ben blijf ik racen. Mensen stoppen met racen, maar ik snap niet waarom ze dat doen. Volgens mij vind je het dan niet meer leuk. Zolang ik het kan betalen, en ik heb er natuurlijk mijn business in, ga ik door. Maar ik geniet er ook ontzettend van en dat is natuurlijk het belangrijkste, dan kan je het ook zo lang volhouden. 

“Voor mij is het elke dag een hobby en daar kan je heel oud mee worden.”

Lees op Autosport.nl het bijzondere verhaal van de racecarrière van Cor Euser, verteld door de hoofdrolspeler zelf.