Drivers news

Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

14:31 20-07-2017

Forze gelooft in een schonere toekomst. Overtuigd dat de technologie van waterstof hierin een grote rol gaat spelen, willen wij de potentie en kracht van waterstof laten zien en bewijzen dat deze technologie realiseerbaar en tevens enerverend is.

Forze is een studententeam van de Technische Universiteit Delft en het énige studententeam ter wereld dat werkt met een high-power waterstofbrandstofcel. Met tien jaar ervaring en zes waterstof-elektrische voertuigen achter de rug, bouwt het team van ongeveer vijftig leden nu aan de zevende raceauto: de Forze VII.

De Forze VII wordt 's werelds eerste elektrisch aangedreven circuitauto die in het startveld gaat staan tussen benzineauto's. Met deze wereldprimeur tijdens de Supercar Challenge laten we zien dat op waterstof rijden in ieder geval niet meer iets is van de toekomst, maar van het heden.

Als studenten van de TU Delft leggen we de lat graag hoog. Behalve als ‘s werelds eerste waterstofraceteam, is Forze namelijk ook het eerste studententeam dat deelneemt aan de race. 

ben je nieuwsgiering geworden naar dit concept klik dan snel op onderstaande link voor de introductie trailer:

Trailer