Drivers news

Van Berlo pakt punten in Zolder

14:11 20-07-2017

Zolder (België) – Marcel van Berlo heeft de Zolder Superprix goed en met de nodige punten afgesloten. Afgelopen weekend reed hij twee wedstrijden met zijn Porsche 911 in de Supercar Challenge op het voormalige Grand Prix circuit van Zolder.

Van Berlo heeft al de nodige kilometers gemaakt op het circuit van Zolder, alleen dit weekend zou het zijn eerste race worden met de rappe Porsche 911 van de allerlaatste generatie. Toch net weer een snellere wagen, dan het materiaal waarmee hij voorheen de circuits bedwong. In de kwalificatie reed hij een nette zevende tijd, met de door Van der Pas Racing geprepareerde bolide.

Race 1, zaterdag 15 juli

Zaterdag stond de eerste van twee wedstrijden op het programma en Marcel gaf zijn Porsche bij het doven van de lichten de sporen. De kop van het Supercar Challenge veld reed direct weg, maar daar vlak achter was het Marcel die met enkele andere Porsches een spannende maar faire strijd uitvocht. Het middenveld van de snelle GT-divisie in de Supercar Challenge is zeer competitief, wat hiermee duidelijk werd laten zien. Betrouwbaarheid en het voorkomen van fouten is van groot belang om een goed resultaat te kunnen scoren. De Porsche is snel, maar zeer betrouwbaar en ook Marcel is zelf niet te betrappen op grove fouten en daarmee heb je de ingrediënten voor een mooi resultaat. Marcel eindigde dan ook op een verdienstelijke vijfde stek.

“Vooral in het begin reed ik in een mooi groepje. Dat maakt het natuurlijk altijd extra leuk. Zo liet ik een aantal andere Porsche-rijders achter mij en profiteerde nog van technische problemen van de concurrenten. Ik kan terugkijken op een mooie race en heb er zelf goed van kunnen genieten,” liet Marcel van Berlo weten.

Race 2, zondag 16 juli

De tweede race op zondag begon tegen het middaguur op het Belgische Zolder. Marcel van Berlo maakte een goede start mee en kwam ongeschonden door de soms listige ‘eerste linkse’. In de snelste GT-divisie vormt hij het middenveld, waarin er voor iedere plek wordt gestreden. Vroeg in de race komt Marcel binnen voor de verplichte stop en na dit korte intermezzo stuurt hij zijn Porsche net voor die van Edward Grouwels de piste op. Dit duo zou de rest van de race strijden voor positie.

Marcel voerde het duo aan, maar niet ver achter hem was het de Porsche van Grouwels. Op sommige stukken van het circuit was Van Berlo de snellere van de twee, maar op andere delen was het omgekeerd. Beide Porsches reden als aan een elastiek over de piste, met Marcel als aanvoerder. Het leek er lang op dat hij als sterkste uit de strijd zou komen, maar in de laatste ronde wist Grouwels hem toch voorbij te steken en verwees hier Marcel terug naar de zesde stek. “Vandaag heb ik weer erg lekker gereden en de strijd was erg vermakelijk. Het is dan wel een domper dat ik in de slotfase voorbij werd gestoken, want er had duidelijk meer ingezeten. Toch kijk ik terug op een mooi raceweekend en ik keer met veel punten terug naar uit,” keek Marcel van Berlo zeer tevreden terug op het raceweekend.