Supercar

Time to go back in the saddle!

14:10 21-06-2018

Met vijf weken tussen de Jumbo Race Dagen en de Zolder Superprix was dit een periode voor de rijders om even op adem te komen, maar nu is het toch echt weer tijd om er weer volop tegen aan te gaan!

De Zolder Superprix, traditiegetrouw op circuit Zolder, wordt dit jaar voor de 10de keer georganiseerd door Dick van Elk. Het circuit, dat eigenlijk bijna als thuisbasis kan worden benoemd, staat in het weekend van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 in het teken van de autosport.

Tijdens dit weekend rijden de volgende klasses:

  • Supercar Challenge powered by Hankook
  • GT&Prototype Challenge powered by Hankook
  • Ford Fiesta Sprint Cup NL
  • Ford Fiesta Sprint Cup BE
  • Belcar endurance Championship

Voor de Supercar Challenge pb Hankook wordt dit het derde weekend van de zeven raceweekenden die op de kalender staan. De strijd om het kampioenschap is nog volop gaande en tijdens dit weekend kunnen er weer veel punten worden gepakt. Met net iets meer dan dertig auto’s in vier verschillende klasses wordt het weer uiterst spannend wie met de meeste punten naar huis zal gaan. Belangrijke punten, want op dit moment is nog niks beslist in het kampioenschap.

Naast de Supercar Challenge rijdt ook de GT&Prototype Challenge klasse tijdens de Zolder Superprix. De laatste keer dat deze klasse in actie kwam was tijden Spa 400. Alweer enige tijd geleden en wij weten nu al dat alle rijders van deze klasse er naar uitkijken om in actie te komen. Met ongeveer 15 van de meest uiteenlopende auto’s is dit de klasse waar het vooral om snelheid zal gaan.

De Ford Fiesta Sprint Cup NL had al een fantastisch debuut gemaakt op de Jumbo Race Dagen. Met meer dan 20 gelijke auto’s is het al gebleken dat dit een geweldige raceformule is. De twee klasses (deelnemers van 15 – 24 jaar en deelnemers vanaf 24 jaar) konden onderling goed de strijd met elkaar opzoeken. Deze klasse heeft tijdens het weekend van de Zolder Superprix op zaterdag de mogelijkheid om het testen en is ook de kwalificatie. Op zondag worden er twee races gereden. 

Tijdens dit evenement is het dan aan de Ford Fiesta Sprint Cup BE om haar debuut te maken. Deze klasse is speciaal bedoeld, zoals de naam uiteraard al doet overkomen, voor deelnemers uit België.

Daarin zien we rijders met verschilende leeftijden in één klasse terug. Speciaal aan deze klasse is dat er ook een Ford Dealer – Team Championship wordt gehouden onder zeven Ford Dealers uit België. Nog meer reden voor de rijders om hun uiterste best te doen om op het podium te komen.

Onze Belgische collega’s organiseren tijdens dit weekend de races voor het Belcar Endurance Championship. Een raceklasse die speciaal bedoeld is voor rijders uit België die tijdens de race 180 minuten hun race rijden. Zij hebben op zaterdag de trainingen en de kwalificaties. Om zondag komen zijn in actie.

Bekijk hier het volledige tijdschema

Voor meer info klik op: www.zoldersuperprix.be

Wij kijken er naar uit om met u van de Zolder Superprix 2018 een succes te maken, tot volgende week!

Organisatie V-Max Racing Management Breda