Supercar

Thijmen Nabuurs maakt zijn debuut in Cupra TCR

11:23 19-03-2019

Kampioenen Supersport I Dennis de Borst en Stan van Oord krijgen komend seizoen in de Supercar Challenge concurrentie uit eigen gelederen. De 22-jarige Thijmen Nabuurs bestrijdt zijn teamgenoten bij Ferry Monster Autosport met een zelfde Cupra TCR. Dat belooft een mooie teamstrijd te worden tussen ervaring en jeugdig elan! 

Nabuurs is niet zoals veel jonge coureurs opgegroeid met wielen, want hij begon pas op zijn 15e met karten. Dat hij wel talent heeft bleek in 2017, toen hij Nederlands kampioen werd in de klasse IAME X30. Tijd voor een volgende stap.

In 2018 nam Frans Vörös de jonge Nabuurs onder zijn hoede. "Frans is een kennis van mijn vader", vertelt Thijmen. "We wilden na het karten de overstap maken naar de autosport en hebben samen heel veel opties bekeken en uitgeprobeerd. Ik heb getest in een formulewagen, een Nascar-auto en zelfs een BMW Diesel. Daarnaast heb ik tijdens de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort mijn eerste autoraces gereden in de Ford Fiesta Sprint Cup."

"De races gingen uitstekend, het was alleen jammer dat ik achteraan moest starten omdat ik tijdens de kwalificatie geen tijd had kunnen zetten door een foutje van mezelf. Dat ik in de races van de 20e startplek naar de tiende plek reed in de eerste race en zelfs naar de vijfde positie in de tweede race bevestigde ons dat het met mijn snelheid wel goed zat."

Besloten werd om dit jaar te gebruiken om te trainen onder begeleiding van Vörös en goed te kijken wat de juiste stap zou zijn om in 2019 goed voorbereid aan de start te staan. Heel veel verschillende opties werden bekeken, tot Nabuurs via Willem Meijer in contact kwam met Ferry Monster Autosport. De klik was er direct en tijdens een testdag op Circuit Zandvoort bleek ook de Cupra TCR voor Nabuurs een goede match. "Frans heeft me geweldig gecoacht. Aan het einde van de dag was onze snelheid top en zaten we er echt goed bij."

Voor Nabuurs viel zo alles op zijn plek. "De auto is perfect voor mij, ik voel me bij Ferry Monster helemaal op mijn plek en de Supercar Challenge is natuurlijk een prachtige raceklasse. Helemaal top ook dat we uitgebreid op televisie komen, dat is voor mijn sponsors erg belangrijk."

Thijmen Nabuurs bestuurt de Cupra TCR vooralsnog in zijn eentje, zonder teamgenoot. "Ik heb echt ontzettend veel zin om het seizoen te beginnen en kan niet wachten tot we in april op Magny Cours van start gaan!"