Marktplaats

Sylva Striker C20xe lotus Super seven trackdaytool raceauto kitcar

€ 7.000,-

Sylva Striker C20xe lotus Super seven trackdaytool raceauto kitcar

Bij deze aangeboden een links gestuurde Sylva Stiker uit 1991.

Deze kitcar uit Engeland is 8jaar geleden volledig opnieuw opgebouwd voor het circuit. Het totale leeggewicht van de auto is 546 kg.
Dit maakt het een geweldig snelle raceauto en menig raceauto wordt met gemak ingehaald. De afgelopen 5 jaar is deze niet meer gebruikt op het circuit en het is tijd om werkelijk gebruikt te worden waar hij voor is gemaakt. De auto heeft altijd binnen gestaan en verkeerd in goede staat.

Engels papieren zijn aanwezig voor degene die er een kenteken op zou willen hebben. Hier moeten dan nog wel meer werkzaamheden voor worden uitgevoerd.

T.o.v. orgineel zijn er een aantal stalen kokers toegevoegd voor een veiliger en stijver chassis.
Het chassis is gestraald, alle lassen gecheckt, gordelpunten toegevoegd en vervolgens is het chassis geschoopeerd en zwart gespoten.Alle kappen zijn strak gemaakt en in gunmetal gray gespoten. Alle aluminum panelen zijn vervangen en opnieuw opgebouwd.

De krachtbron is een Opel C20xe uit een Calibra, ook wel de GSI-motor. Deze is heeft 5 jaar geleden nieuwe lagerschalen en zuigerveren gekregen.
Er zit een elektronische programeerbare ontsteking op van SBD Motorsports. Qua inlaat zitten er weber 45mm DCOE twin carburateurs op met een C20xe inlaat spruitstuk.
Speciale aangepaste carterpan met toegevoegde Oliekoeler. In totaal heeft de kitcar een vermogen van 160 pk aan de wielen.

Verder is het chassis uitgerust met een rolkooi. Voor dubble wishbone ophanging met rondom in hoogte verstelbare GAS coil-over schokdempers. Achter is de Stiker uitgerust met een vaste aandrijfas van een Opel Viva. Voor schrijfremmen en achter trommelremmen. Alle leidingen zijn opnieuw gelegd en zijn van hard koper/zink. De flexible staal omvluchten remleidingen zijn van Goodridge. Ook is er een remkrachtverdeler toegepast voor een optimale remballans.

4 spaaks 13inch Revolution aluminuim velgen met zo goed als nieuwe 185/50/13 Yokomana Banden A539. Eventueel is voor een meer prijs ook nog een set Revolution velgen beschikbaar.
Op elektrisch vlak is de auto uitgerust met een Genesis EP accu van 1 jaar oud. En werkt de verlichting zoals behoren voor het circuit. Diverse meters zijn ook aangesloten om alles in de gaten te kunnen houden. Qua gordel zit er een QSP 5 punts in.

Kortom een perfecte raceauto met een pk gewicht verhouding waar veel adrenaline mee kan worden aangemaakt.

Als er nog meer vragen zijn, bellen en mailen kan altijd.Met vriendelijke groet,

Bas Bordewijk
Contact info
Mijn e-mail is Basbordewijk@hotmail.com
06-15595936

GEPLAATST OP 24-04-20 DOOR BAS BORDEWIJK

Reageer op advertentie

Marktplaats

Nieuw item toevoegen